Les saken om de «falske skiltene» fra i går her

KRISTIANSAND: Her er dokumentasjonen som viser at skiltene var satt opp med tillatelse fra politiet.

— Her er det beklageligvis snakk om en manglende korrespondanse mellom meg og stasjonssjefen i Vågsbygd, innrømmer leder for trafikkavsnittet ved Kristiansand politistasjon, Yngvar Aas overfor fvn.no.

Aas er den som har vedtaksmyndighet i forhold til søknader om midlertidige skilter ved politistasjonen i Kristiansand.

Steindalen og Voie ringvei

Mandag ble fvn.no tipset om det irriterte naboer mente var ulovlige, hjemmelagde skilter. Skiltene ser riktignok relativt hjemmelagde ut, men er altså ikke satt opp av en kranglete nabo.

De er derimot satt opp av arrangørene av Sørlandsgaloppen, et orienteringsløp som arrangeres av Birkenes IL, IL Høvdingen, Kristiansand OK, SSK Oddersjaa, OK Sør, Søgne og Songdalen OK og Torridal IL.

I følge godkjennelsesdokumentet fvn.no har fått tilgang til står skiltene fra krysset Steindalen/Sjekteveien, videre ned Steindalen og ut på Voie ringvei. Siste skilt skal stå et stykke før krysset Voie ringvei/Korvettveien.

BEVISET: Her er et utklipp av dokumentasjonen som viser at skiltene er lovlig satt opp. (Tegning: Agder politidistrikt) Skiltene er tillatt i perioden fra søndag 6. juli klokka 12, til tirsdag 8. juli klokka 18. Ikke hørt noe

Politistasjonssjef i Vågsbygd, Svein Erik Olsen, som mandag var på nippet til å rykke ut for å fjerne skiltene, bekrefter tirsdag at han ikke visste om tillatelsen.

— Jeg har ikke hørt noe om dette her. Vi har rett og slett ikke snakket sammen, men dette må du skrive minst mulig om, humrer Olsen.

Olsen fikk ikke prioritert nedtakelse av skiltene mandag.

— Nei, heldigvis tok vi dem ikke ned, sier Olsen til fvn.no.

Arrangøren: - Naboene har misforstått

Det er Eirik Martens Svensen som på vegne av Sørlandsgaloppen har søkt om skilt-tillatelsen.

— Jeg ønsker ikke å kommentere politiets interne kommunikasjon, men det jeg kan si, er at det var dumt at naboer tok ned skiltene våre søndag. Det er nok av utfordringer når man skal få et så stort arrangement opp og stå.

Martens Svensen understreker samtidig at han skjønner at de uvitende naboene ble oppgitt over det de trodde var hjemmelagde, ulovlige skilter.

— De har tydeligvis misforstått det hele, sier Martens Svensen til fvn.no.

Vanlige søknader

Yngvar Aas forteller til fvn.no at det er relativt vanlig med midlertidige skilt-tillatelser, spesielt i sommerhalvåret.

— Slike skilter godkjenner vi ofte i sammenheng med arrangementer som musikkfestivaler, fotballturneringer og liknende. Denne gangen var det altså den årlige Sørlandsgaloppen som hadde søkt - og fått - godkjennelse.

- Var det en uproblematisk godkjennelse?

— Ja, det må jeg si. Det var kun snakk om en todagersperiode, svarer Yngvar Aas.