KRISTIANSAND: — Ja, jeg måtte ut og prøve meg litt – mest for å oppleve hvordan det er å være parkeringsvakt, sier en fornøyd direktør til fvn.no onsdag ettermiddag.

- Hvordan opplevde du dette?

— Jeg møtte ingen sure gjester, alle virket glade, selv om alle selvfølgelig ønsker å parkere nærmest mulig porten, forteller dyrepark-direktøren.

Unge parkeringsvakter

Kristiansand Dyrepark har i høysesongen egne parkeringsvakter. Flere av disse er under 18 år, og Aamodt innrømmer at han gjerne skulle sett at gjennomsnittsalderen var høyere.

— Klart det. I fjor fikk de unge vaktene mye kjeft, og vi skulle gjerne hatt godt voksne folk i disse jobbene, men slik arbeidsmarkedet er nå er det umulig, mener Aamodt.

Onsdag har mellom 12.000 og 14.500 mennesker vært innom Dyreparken. Det betyr sommerens publikumsmessige høydepunkt så langt.

— Ja, det er det ingen tvil om. Foreløpig har vi ikke nøyaktige tall, men vi har registrert 12.000 så langt, og i løpet av kvelden vil trolig rundt 14.500 ha passert portene, sier Aamodt.

Direktøren er lettet etter onsdagens prøvelser, og innrømmer at han var spent på forhånd.

— Vi vet at den andre onsdagen i juli tradisjonelt er en toppdag ved godt vær, og ettersom det nye veganlegget var klart sist fredag, var dette første dagen vi virkelig fikk testet hvordan det kommer til å fungere fremover, poengterer han.

Kjapt av E18

Aamodt mener Dyreparkens gjester fort ble sluset av E18, og at det nye vegsystemet ikke ble overbelastet onsdag.

- Er det sånn at du føler litt ansvar for eventuelt trafikk-kaos ved parken?

— Nei, jeg føler ikke at vi alene har ansvaret, men folk gir jo gjerne oss skylda dersom det blir kaos. Sånn sett er jeg glad for at alt gikk bra i dag, sier Aamodt.

Nag: — Vesentlig bedre

Informasjonsansvarlig for E18-prosjektet, Lars Gunnar Nag var ikke ved Dyreparken onsdag, men er trygg på at veganlegget nå kan sluse unna trafikken; selv på Dyreparkens heftigste toppdager.

— Ja, Nå skal det være vesentlig bedre enn noen gang før, sier Nag til fvn.no, som peker på at det blant annet er lagt opp en helt ny rundkjøring ved Quality Hotel.

I tillegg til den midlertidige gangbroa er det også laget to kulverter hvor man kan krysse E18; én ved Dyreparkens inngang Syd, og en ved Travparken.