KRISTIANSAND: Om kvelden fredag 18. april i år var mannen i 50-årene fra Nodeland ute og kjørte i Songdalen. På Røisland mistet mannen kontroll over bilen, som kjørte utfor en skrent og ble kastet rundt. Mannen hadde et kutt i hodet etter uhellet, og ble tatt med til legevakt der det blant annet ble tatt en promilletest som viste 1,54. Bilen fikk omfattende skader etter utforkjøringen.

Selv har mannen forklart at han hadde drukket tidligere på kvelden, og at en venn tilbød ham å kjøre bilen med ham selv som passasjer. Han sier at han sovnet i bilen, og våknet da trafikkuhellet skjedde. Sjåføren hadde stukket av. Mannen forklarte videre at han etter uhellet gikk opp på veien, og gikk så tilbake for å hente en boks øl som han drakk cirka en tredjedel av.

Flere vitner skal imidlertid ha forklart at de ikke så noen andre personer enn den dømte mannen på stedet. Mannen skal også selv ha sagt til et vitne rett etter ulykken at han var alene i bilen. Ett vitne har imidlertid forklart at han så bilen tidligere på kvelden og at det da var en ukjent person som kjørte. Retten mente denne forklaringen ikke virket troverdig fordi vitnet er kamerat av den dømte mannen.

Kristiansand tingrett var også overbevist om at det var mannen selv som kjørte bilen.

Mannen ble dømt for å ha promillekjørt samt for å ha drukket øl selv om han måtte forstå at kjøringen kunne medføre politietterforskning. Straffen blir fengsel i 36 dager og 27.500 kroner i bot til statskassen.