KRISTIANSAND: — Dette har vært en nyttårsaften som er helt normal, sier politiets erfarne operasjonsleder Vidar Neset til fvn.no.

Gjentas hvert år

Neset er glad for at ingen er kommet alvorlig til skade under feiringen.

— Heldigvis har vi i år vært forskånet fra de helt store, alvorlige hendelsene, sier Neset.

Neset hadde selv fri på selve nyttårsnatten, og gikk på vakt tidlig 1. nyttårsdag.

— Mine kollegaer har i natt stelt med de helt vanlige tingene som gjentar seg hvert år; ordensforstyrrelser og uvettig bruk av fyrverkeri, og dette er vel som forventet, sier Neset.

Her kan du selv se hva politiet har arbeidet med:

Sjekk hva som skjedde før midnatt her

**KRISTIANSAND: Uvettig bruk av fyrverkeri

00.01:** Politiet mottar melding om uvettig bruk av fyrverkeri i Kristian 4des gate.

**KRISTIANSAND: Bilbrann

00.06:** Brannvesenet fikk melding om bilbrann i Skonnertveien.

**LILLESAND: Uvettig bruk av fyrverkeri

00.16** meldes det fra Dovreheimen om at fyrverkeri treffer ei rute i bygget. Det oppstår ikke skader.

**KRISTIANSAND: Flaskekasting

00.17** kaster ungdommer flasker i området Holbergsgate/Østre Strandgate i Kvadraturen. Politiet rykker ut til stedet, men finner ingen som kan pågripes.

**SØR-AUDNEDAL: Bål i gata

00.18** fyrer noen opp et bål i gata i Sølvbergveien. Politi og brannvesen rykker ut til stedet.

**GRIMSTAD: Ruteknusing

00.23:** En mann pågripes for ruteknusing i Platebaren. Mannen er en 19-åring fra Birkeland. Mannen kan vente seg anmeldelse.

**MANDAL: Bål

00.25:** Brannvesenet fikk melding om brann i Mandal, men det viste seg etter hvert at det dreide seg om et bål.

**BYKLE: Fyll

00.29:** En mann oppfører seg på en slik måte at han er til sjenanse for folk i Hovden Fjellpark. Én person blir utsatt for uprovosert vold fra mannen, og kristiansanderen, som er 18 år, kjøres til arrest i Kristiansand.

VENNESLA: Uvettig bruk av fyrverkeri

00.33: En rakett havner i en ventil på Skarpengland skole på Hægeland. Brannvesenet rykker ut. Det oppstår ingen spesielle skader på bygget.

SONGDALEN: Uvettig bruk av fyrverkeri

00.37: Politiet får melding om ungdommer som bruker fyrverkeri på ulovlig vis i Øvrebø. Politiet snakker til gjengen.

**KRISTIANSAND: Brann

00.39:** Det meldes om brann i en søppelkasse i Auglandsveien.

**VEGÅRSHEI: Husbrann

00.41:** Brannvesenet fikk melding om flammer i andre etasje på et hus i Vegårshei. Det viste seg senere å ikke dreie seg om store brannen.

**KRISTIANSAND: Slagsmål

00.48:** Politiet får melding om slagsmål ved kiosken 7-Eleven i Markens gate. To personer krangler, og politiet bortviser dem begge fra stedet.

**KRISTIANSAND: Flekkerøy-ungdommen feirer nyttår

00:48** meldes det også om uvettig bruk av fyrverkeri. Ungdommer har misforstått hvordan helt enkelt fyrverkeri skal brukes. De legger batterier flatt, med den konsekvens at skuddene skytes langs bakken. Politiet klarer ikke knytte konkrete personer til episoden.

**BYKLE: Promillekjøring

01.00** pågripes en kvinne mistenkt for kjøring i alkoholpåvirket tilstand. Kvinnen, som er er 53 år, fører en snøscooter.

**ARENDAL: Vold

01.03** blir en person utsatt for vold på en adresse i Skrubbekjærveien. Politiet har ikke alder på den mistenkte, men fornærmede er en ung mann på 17 år. Forholdet vil trolig bli anmeldt. Mannen sendes til legevakt for helsesjekk.

**KRISTIANSAND: Fyll

01.06** kommer politiet over en person overstadig beruset person på Langenesveien. Mannen setter seg til motverge når patruljen vil hjelpe ham, og han ender i drukenskapsarresten i stedet for hjemme i sin egen seng. Den 17 år gamle kristiansanderen anmeldes for ordensforstyrrelse i beruset tilstand.

**LILLESAND: Narkotikabesittelse

01.19** pågripes en mann som er i besittelse av en klump hasj. Kompisen hans kunne gått fri, men han blander seg inn i pågripelsen og forsøker å stanse politiets arbeid. Dermed blir også han pågrepet, og begge settes i arrest i Arendal. Mannen med hasjen er en 19-åring fra Birkeland, den støttende kameraten er en 22-åring fra Grimstad.

**BYKLE: Uvettig bruk av fyrverkeri

01.30** anmeldes en 18 år gammel mann for uvettig bruk av fyrverkeri på Hovden.

FROLAND: Uvettig bruk av fyrverkeri

01.51 kommer nok en klage på dumdristig fyrverkeribruk, denne gang fra Hynnekleiv.

**KRISTIANSAND: Hærverk

01.55** får politiet kjennskap til at noen har drevet med ruteknusing på Haumyrheia skole. Kristiansand kommunes byggservice er kontaktet.

KRISTIANSAND: Fyll

Noe senere tar politiet hånd om en yngre kar som er beruset. Gutten oppholder seg ved kiosken 7-Eleven i Markens gate. Patruljen kjører ham hjem til foreldrene på Grim.

MANDAL: Uvettig bruk av fyrverkeri

02.13 loggføres nok et tilfelle av uvettig bruk av fyrverkeri. En 18-åring brukte fyrverkeri i et område hvor dette ikke er lov. Mannen er anmeldt.

**KRISTIANSAND: Bråk

02.19** må politiet rykke ut til Bråvannslia, hvor det er kommet klager på en støyende fest. Politiet gjenoppretter nattero.

**BYKLE: Slagsmål

02.28** kommer det inn melding om et mindre slagsmål på Hovden.

**TVEDESTRAND: Konteinerinnbrudd

02.28** meldes det også om innbrudd i en konteiner som inneholder fyrverkeri. Konteiner er brutt, men der er usikkert hvor mye fyrverkeri som er stjålet.

**VENNESLA: Bråk

02.39** kommer det klager på støy fra høy musikk fra en adresse i Moskedalen. Politiet drar til stedet for å gjenopprette ro og orden.

**KRISTIANSAND: Bråk

02.45** kommer det klager på støy fra en fest på Grim hvor det spilles høy musikk. Politiet gjenoppretter ro og orden.

**MANDAL: Ruteknusing

02.49** meldes det om ruteknusing i et butikklokale. Ingenting tyder på at noe er stjålet fra butikken. Politiet anser saken som et rent skadeverk.

**ARENDAL: Fyll

Noe senere** tar politiet hånd om en overstadig beruset person ved hamburgerrestauranten McDonalds. 18-åringen kjøres hjem til sine foreldre.

**KRISTIANSAND: Uvettig bruk av fyrverkeri

03.17** ringer noen politiet for å melde fra om ulovlig bruk av fyrverkeri i Kirsten Flagstadsvei.

**FLEKKEFJORD: Uvettig bruk av fyrverkeri

03.30** anmeldes en 19-åring for feilaktig bruk av fyrverkeri.

**KRISTIANSAND: Slagsmål

03.40** får politiet beskjed om at flere ungdommer er involvert i et oppgjør like ved kiosken 7-Eleven i Markens gate. En 19-åring, som er spesielt aktiv i episoden blir tatt hånd om av politiet og satt i arresten.

**KRISTIANSAND: Tyveri fra leilighet

04.49** ringer en mann for å anmelde et tyveri fra leiligheten. Ifølge mannen har to personer tatt seg inn i leiligheten i Dronningens gate. De har stjålet en lommebok, men har samtidig satt igjen en ølflaske som takk for lommeboka. Ølflaska kan gi politiet viktige spor i saken.

**SØGNE Knivtrusler

04.54** stoppes en mann som kjører i fylla uten gyldig førerkort. Mannen skal også ha truet to personer med kniv. Les mer i egen sak.

**ARENDAL: Slagsmål

Noe senere** rykker en patrulje ut til en adresse på Bjorbekk, hvor to personer skal være involvert i en krangel hvor det ble brukt såkalte slående argumenter. Politiet venter en anmeldelse fra vedkommende som mener seg fornærmet.

KRISTIANSAND: Krattbrann

Brannvesenet fikk melding om en mindre krattbrann i Kristiansand.

FLEKKEFJORD: Konteinerbrann

En konteiner i Flekkefjord tok fyr, og brannvesenet rykket ut.

**VENNESLA: Husbrann

04.55:** Det brøt ut brann i en blokk i Vennesla sentrum. Situasjonen skal ha kommet under kontroll relativt raskt. Les mer i egen sak.

**MANDAL: Bilbrann

04.57:** En bil tok til å brenne på E 39 ved Mandal. Brannvesenet bisto med slukkingen av brannen.

**LINDESNES: Bilbrann

05.17** kommer beskjed fra brannvesenet om at de rykker ut til en brann ved E 39, omlag 400 meter vest for avkjøringen til Tjorteland. Noen har plassert fyrverkeri under en uregistrert bil og deretter tent fyr på lunta. Ikke overraskende tar dermed også bilen fyr etterhvert. Politiet har sålangt ikke klart å spore opp bileier.

**MANDAL: Bråk

05.42** må en patrulje gjenopprette ro og orden i et boligområde etter meldinger om festbråk

**ARENDAL: Bråk

05.48** kommer tilsvarende melding fra Lerkeveien, hvor også en patrulje må rykke ut for å dempe en støyende fest.

**MANDAL: Innbrudd

07.21** kommer en kvinne hjem og oppdager at hun har hatt nyttårsgjester, selv om hun selv var invitert et annet sted. De ubudne gjestene har tatt seg inn i boligen i Sagaveien etter å ha fjernet en vindusrute. Et fjernsyn er stjålet.

**LILLESAND: Umotivert vold

07.37** loggføres et forhold som skjedde klokka 01.00. En mann ble umotivert skallet ned under nyttårsfeiring i sentrum av Lillesand. Fornærmede er en 20 år gammel lillesander, mens den mistenkte er en 19 år gammel mann fra samme by. Her venter politiet en anmeldelse.

Sjekk hva som skjedde før midnatt her

Foto: Ernest Boswarva