Advokat Audun Beckstrøm skal sammen med Håkon Brækhus være bistandsadvokat for foreldrene til Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen, som ble voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand for snaut 21 år siden. Advokat Audun Beckstrøm skal sammen med Håkon Brækhus være bistandsadvokat for foreldrene til Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen, som ble voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand for snaut 21 år siden. Foto: Vidar Ruud / NTB

Baneheia-pårørende henter inn ekstra advokat

Foreldrene til Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen henter inn Audun Beckstrøm som ekstra advokat etter at saken til Viggo Kristiansen ble gjenåpnet.

Foreldrene har hatt Håkon Brækhus som bistandsadvokat siden 2017.

– De pårørende ønsket å få enda en bistandsadvokat. Det er naturlig når saken nå er gjenåpnet at det kommer en til på laget. Min bakgrunn og kunnskap fra etterforskning kan være bra å ha med i denne saken, særlig siden det er stilt spørsmål om etterforskningen som er gjort. Det er et krevende arbeid vi har foran oss, sier Beckstrøm til VG.

Beckstrøm jobbet i Oslo politidistrikt fra 1995 til 2017, hvor han deltok i etterforskningen av blant annet Nokas-ranet og terrorangrepene 22. juli. I fjor var han sammen med Unni Fries forsvarer for terrordømte Philip Manshaus.

Mødrene til de drepte jentene, Klara Sløgedal og Ada Sofie Austegard, sa til NRK onsdag at de håper på ny rettssak etter at Kristiansen fikk saken gjenopptatt. Alternativet er at påtalemyndigheten ber retten avsi en frifinnende dom uten at det holdes hovedforhandling.

Kristiansen er dømt til forvaring i 21 år for å ha vært hovedmannen bak voldtektene av og drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. Han har hele veien nektet straffskyld.

Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel. Han har sonet ferdig.