De har ingen transportmidler som kan frakte dem fortere enn en hest kan løpe. Vanlig tohjulssykkel går for fort og tillates ikke. Derimot er sparkesykkel og rulleskøyter fullt lovlig.

Amish har lov til å kjøre med buss og båt, men ikke fly.

Bryllup utføres kun i oktober måned, på en periode av året da det rammer gårdsdriften minst mulig. Vielsene foretas dessuten bare på tirsdager og torsdager. En Amish kan bare gifte seg med en annen Amish. Konsekvensen er at de fleste er i slekt med hverandre.

Mennene skal slutte å barbere seg den dagen de gifter seg. Da skal skjegget gro, men mennene skal ikke ha bart. Dette er fordi barten minner dem om militære menn, og alle Amish er pasifister.

Kvinnene skal alltid la håret gro og ha midtskill, og håret skal være opprullet på en spesiell måte. De skal alltid bære lue på hodet. Sminke og smykker skal ikke brukes.

Kvinnene kan heller ikke bruke knapper i klærne. Alt må være sydd, eller holdes på plass av sikkerhetsnåler. Mennene får bruke knapper, men ikke glidelås.

Naturens blomster skal få stå, og ikke plukkes inn.

Telefon er bare tillatt i en egen felles telefonkiosk, ofte plassert ute på et jorde.

Amish vil ikke bli fotografert, og snur seg ofte bort hvis noen retter et kamera mot dem. De tror noe av deres indre blir tatt fra dem når de blir fotografert.

Amish tilber Gud i sine private hjem i stedet for å bygge dyre kirker.

Gudstjenestene som varer tre og en halv time, går derfor på rundgang hjemme hos Amish-folket. Etterpå er det mat, men det er alltid det samme som serveres. Dette gjøres for at kvinnene ikke skal konkurrere om hvem som lager den beste maten. Under måltidet er det alltid mannen som spiser først. Det er bare Gudstjeneste annenhver søndag. Den andre søndagen er vennskapssøndager, en søndag for hvile og vennebesøk.

I boligene er det ingen gardiner, ingen fotografier eller kunst på veggene.

Inne er det som oftest gule, grønne eller blå vegger. Gult for sola, grønt for gresset og blått for himmelen.

Det er yngste sønnen i huset som overtar gården, og dermed tar vare på sine foreldre. I mange hjem bor det to eller tre generasjoner.

Prevensjon er forbudt, og derfor er det vanlig at en Amish-familie har mellom seks og tolv barn. Enkelte familier har hatt ungeflokker på 20 barn.

Lekedukkene skal ikke ha øyne, nese og munn. Dette for å symbolisere at alle mennesker er like.

De lærer engelsk på skolen, for at de skal kunne kommunisere med folk i samfunnet utenfor Amish. Språket de bruker seg imellom er tysklignende.