KRISTIANSAND: Det unge paret planla å ta sitt liv sammen og de skulle hoppe fra Prekestolen i Rogaland. Så langt kom de aldri, melder NRK Sørlandet.

Det var lørdag for en drøy uke siden at en mann og en kvinne i 20-årene, kom med danskebåten fra Hirtshals og til Kristiansand. Veien videre skulle gå til Rogaland og turistattraksjonen Prekestolen som ligger 600 meter over Lysefjorden. Planen var å hoppe i døden sammen.

Men familien til paret som er fra Berlin-området, hadde fått signaler om at noe var i ferd med å skje og de alarmerte politiet.

Politiet i Kristiansand sto på kaia og ventet på paret. Siden det var flere avganger den dagen fra Hirtshals, måtte politiet kontrollere flere ferjer. Men da paret kom, ble de stanset av politiet.

— Vi forhindret nok selvmord fra Prekestolen, bekrefter politistasjonsjef Ole Hortemo ved Sentrum politistasjon i Kristiansand til NRK.

Da politiet fikk snakket med de to, innrømmet de selvmordsplanene.

— De to ble overlatt til familie og helsepersonell og ble fraktet tilbake til Tyskland, opplyser Hortemo.

— Jeg synes det er skummelt, og jeg mener at valg av Prekestolen vitner om en rituell seremoni, sier assisterende fylkeslege Toril Hagerup-Jenssen. Hun jobber med selvmordsproblematikken i fylket og hun tror at valg av Prekestolen ikke er tilfeldig.

— Vi er opp gjennm tidene kjent med at i visse kulturer og miljøer, så er det en slags forherligelse av det å avslutte livet, og det er helt forferdelig, sier Hagerup-Jenssen.