KRISTIANSAND: — Vi vil be om en avklaring av disse retningslinjene i medisinalmeldingen fra fylkeslegen om ikke så lenge, sier underdirektør Eli Gotteberg ved fylkesmannens kontor til Fædrelandsvennens nettavis.

I desember i fjor vedtok Kristiansand kommune at røykerommet Stallemo har laget i bakgården er ulovlig.

Stallemo har laget tak over bakgården - men i taket er det et hull på en kvadratmeter omtrent. Dette mente Stallemo var tilstrekkelig til å kalle dette et uteserverings-sted.

Kommunen var altså ikke enig, og nå har helse- og omsorgsavdelingen ved fylkesmannens kontor gitt sin støtte til kommunens tolkning.

— Hvor stort må hullet i taket være for at dette blir et uteservervings-sted?

— Det er det ikke konkrete mål på, hverken i selve røykeloven eller i forarbeidene. Derfor må dette bli en dialog mellom kommunelegen i Kristiansand og Paddys, sier Gotteberg.

Nå er det i hvert fall slått helt fast, saken kan ikke ankes videre, at bakgården ikke er et lovlig sted å røyke. Dermed må Stallemo og kommunelegen bli enige om hvor mye tak det må være over bakgården for at det skal bli lovlig.

Hovedregelen i loven er at uteserveringsstedet skal ha like god luftkvalitet som ute i det fri. Men hvordan dette skal måles, sier loven ingenting om.