KRISTIANSAND: 45-åringen er i Kristiansand tingrett dømt til å betale 4200 kroner i bot, og i tillegg 2000 kroner i saksomkostninger, for feilvalget han gjorde i februar i år.

Mannen kom kjørende på riksvei 461 fra Nodeland og svingte inn på E39. I stedet for å ta til høyre, slik påbudt kjøreretning er på stedet, valgte han å kjøre over krysset og svinge til venstre mot Kristiansand. For å komme til Kristiansand fra Nodeland har det siden 1. november 2003 vært påbudt å først svinge til høyre for deretter å snu i rundkjøringen ved Rosseland.

En politipatrulje så mannens snarvei, og ifølge tingrettens dom skal 45-åringen ha erkjent de faktiske forhold ovenfor en polititjenestemann. Mannen ønsket imidlertid ikke å vedta et forelegg utifra økonomiske grunner, og saken havnet i Kristiansand tingrett.

I dommen legger retten til grunn at mannen en rekke ganger før er domfelt, og at disse tilfellene for det meste gjelder brudd på vegtrafikkloven. Mannen skal ha i alt 13 300 kroner i ubetalte bøter.

— Dette tyder på at tiltalte er en person som ikke viser hensyn til andre trafikanter, skriver retten i dommen.