KRISTIANSAND: – Hvis skolen fastholder en politikk som utelukker homofile samboende, de som lever i partnerskap eller gjengifte, kan ikke jeg som leder for landets viktigste medieorganisasjon si annet enn at det representerer en diskriminerende praksis og en manglende forståelse for de verdier vi er tuftet på, sa Bernander da han talte til studenter og ansatte under åpningen av studieåret i dag mellom 10.00 – 11.00. – Da vil det også være utelukket for oss å fortsette et formelt samarbeid som det vi har om praksisplasser og journalistutdanning, sa Bernander til studentene.

Han vil nå avvente de nye reglene som styret ved Mediehøgskolen Gimlekollen har varslet at kommer. Da vil han sammen med blant andre distriktssjef ved NRK Sørlandet, Steinar Nilsen, avgjøre om det blir videre samarbeid.

Bernander sa at han aksepterer at kristne skoler har sine egne regler for ansettelser.

– Det er en demokratisk rett i vårt samfunn at en privat skole som denne har egne og konfesjonelle krav, sa Bernander i talen.

Men han liker ikke tanken på at det skal gjelde samme regler for å ansette en journalistlærer som en lærer ved en bibelskole.

– Jeg kan vanskelig se at det finnes noen god legitim begrunnelse for å praktisere en tilsettingspolitikk i journalistutdanningen som skiller mellom gifte, samboende, fraskilte, heterofile eller homofile, sa Bernander.