– Vi fikk melding klokken 23.41 om at en båt hadde gått på et skjær. Det viste seg å være en skjærgårdsjeep med tre unge jenter om bord. Ulykken skjedde på en holme som lokalt bærer navnet Løkterskjær, og båten ble liggende der etter sammenstøtet, sier operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt.

Den mest alvorlig skadde jenta ble fraktet til Ullevål universitetssykehus etter ulykken. Ifølge en pressemelding er behandles hun for alvorlige hodeskader, og situasjonen betegnes som stabil. De to andre jentene, som henholdsvis er 17 og 18 år gamle, ble sendt til Sørlandet sykehus i Arendal. Tilstanden deres er også alvorlig, men stabil. Den ene av jentene har omfattende bruddskader og opereres natt til lørdag.

Politiet har foreløpig ingen holdepunkter for å si at båten holdt ulovlig høy hastighet i forkant av ulykken. Det er rutinemessig tatt blodprøver av de tre jentene for å påvise om båtføreren hadde inntatt ulovlige mengder alkohol.

Det er uklart om Løkteskjær er merket. Da ulykken ble meldt, ble det igangsatt en større redningsaksjon som involverte redningsskøyte, helikopter, politibåt, dykkere fra brannvesenet og frivillige i småbåter.