Stavanger (NTB): «Tuller du?», var reaksjonen fra Dommersnes, som også er aktor i NOKAS-saken, da NTB ba om kommentarer til at TV 2 Nettavisen har offentliggjort lydopptakene.

På opptaket kan man høre samtalen mellom en kvinne i NOKAS-lokalet og en person som svarer på politiets nødnummer. Man kan og høre en polititjenestemann på Domkirkeplassen rope at han blir beskutt. På et annet opptak kan man høre smellene fra AG-3 geværet som blir avfyrt.

– Det er jo tydelig at noen har delt ut sentrale deler av bevismaterialet. Det er sterkt beklagelig, men vanskelig for oss å stanse, sier Dommersnes til NTB.

Han opplyser at han torsdag var i kontakt med politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt om en eventuell etterforskning av lekkasjene.

Vi vurderer fortløpende hva vi skal foreta oss, men foreløpig kan jeg bare mane pressen til ansvarlighet, sier Dommersnes.

Politiet har foreløpig ikke bestemt seg for om de vil etterforske lekkasjene.

– Vi har svært liten sans for at etterforskningsdokumenter kommer på avveie og vi vurderer etterforskningsskritt hele tiden, men vi har ikke tatt noen avgjørelse, sier politiinspektør Andersen til NTB.

NOKAS-rettssaken starter i Stavanger 19. september. (©NTB)