KRISTIANSAND: — Den homogreia! Se her hva den betyr for meg. Her er en hundrings ekstra, sier Svend Nielsen.

Han har allerede gitt én hundrelapp til Frelsesarmeens julegryte i Kristiansand, men graver fram enda en i protest så Fædrelandsvennen skal se det. Nielsen er nemlig provosert av alt bråket som har vært rundt homofile i Frelsesarmeen. Han er sinna på artister som boikotter armeen. Han synes ikke utøvende homofile har noe å gjøre i organisasjonen. Han vil gi penger så Frelsesarmeen skal vite at de har støtte.

— Det må jo være lov for kristne mennesker å leve etter det som står i Bibelen. Jeg har mottatt Jesus som min frelser og jeg mener at homofili er synd. Det tror jeg de fleste kristne mennesker mener. Jeg er glad for at Frelsesarmeen står på sitt. Jeg gir så mye penger jeg kan så de skal vite at det er mange som er enige med dem, sier han.

Og Svend Nielsen er ikke alene. Hundrevis av sørlendinger graver dypere i lommeboka i år enn tidligere. På julegrytas første dag kom det inn dobbelt så mye penger som året før.

— Jeg tror ikke vi kommer til å få inn mindre penger i år enn tidligere. Noen gir kanskje mindre, men mange gir mer, sier korpsleder i Frelsesarmeen i Kristiansand Frode Georgsen.

Støtter

Av de flere titall menneskene som Fædrelandsvennen snakket med i Markens i går, var det ingen som ville gi mindre penger til Frelsesarmeen i år. Mange syntes det var riktig av organisasjonen å degradere en ansatt fordi han lever i et homofilt ekteskap.

— Nå må dere i media heller fokusere på alt det gode Frelsesarmeen gjør for folk. Folk må slutte å henge seg så opp i denne homodebatten. Det er jo bagateller, sier Therese Aaneland.

Bjørg Eieland er enig:

— Denne debatten og alt dette bråket får meg heller til å gi mer penger om noe, sier hun.

— Debatten er bare noe vås og er helt bak mål. Jeg støtter helt og holdent Frelsesarmeen og synes regelverket er helt riktig, sier Arnfinn Frøysnes.

- Gjør mye godt

— Jeg gir ikke mindre penger av dette, bare så det er sagt. Om noe så gir jeg heller mer, fastslår Olaf Tobiassen.

Men ikke alle synes det er uproblematisk med kirkesamfunnets syn på homofili.

— Vi lever i 2005, og jeg synes ikke homofile burde diskrimineres. Det er for dårlig, sier Rickard Nilsen.

Han ga likevel like mye penger som vanlig til Frelsesarmeen fordi han synes jobben de gjør er viktig.

— Jeg synes ikke dette skal gå utover de fattige og dem som ikke har det så bra. Det er vel gjerne dem en boikott går utover, sier han.

Nettopp det er hovedpoenget til Frelsesarmeens soldat, Laura Andersen. Hun sto vakt ved julegryta i går formiddag.

— Det er ikke Frelsesarmeen man støtter ved å gi penger til julegryta, det er dem som ikke har så mye å rutte med. Dem som ikke har det så bra. Hvis man boikotter oss, så boikotter man dem, sier hun.

joerund.flaa@fvn.no