SØGNE: Kristiansand tingrett har dømt mannen til 45 dager i fengsel og tap av sertifikatet i to år.

Saken har sitt utspring i en fest i et bolighus i Ausvigheia i Søgne rett før jul i fjor. Fornærmede i saken drakk tett og ble raskt svært beruset.

Festdeltakerne ville derfor at han skulle forlate festen, og tiltalte — en 18-åring fra Søgne - bestemte seg for kjøre ham vekk i en pickup.

Han fikk den berusede mannen på lasteplanet, kjørte han til en parkeringsplass 500 meter unna og tippet vedkommende ut av lasteplanet.

Deretter returnerte tiltalte tilbake til festen og begynte å drikke.

Etter en tid ble et par av festdeltakerne bekymret for vedkommende som var blitt etterlatt i kulden. De fant ham liggende på bakken, sterkt nedkjølt. Ambulanse ble tilkalt, og mannen sendt til sykehus. De varslet i sin tur politiet.

Retten mener 18-åringen er sterkt å klandre for å ha etterlatt en person i hjelpeløs tilstand. Retten mener tiltalte burde forstått at personen var i livsfare i den kulden som var (null grader) og så lite klær som han hadde på seg.

Politiet ville også ha ham dømt for promillekjøring, men retten mener det ikke er mulig å bevise at han hadde drukket mer enn det loven tillater. Selv innrømmet tiltalte å ha drukne ei flaske øl før han kjørte fornærmede til parkeringsplassen. Jarle Martinsen