Kristiansand: — Vi er et supplement til fysioterapeutene, som tilrettelegger arbeidsstillinger. Vi går på musklene, sier massør Hanne Neset.

Hun er i ferd med å massere ryggen til hotelldirektør Kay Johnsen på Clarion Hotel Ernst i Kristiansand. Johnsen er en ekte leder som går i første rekke når det er tøffe tak på arbeidsplassen. Denne gangen har han virkelig ofret seg; samtidig som Hanne Neset jobber med ryggen, holder hennes kollega Dhelfi Hagen på med beina. Som for å dempe lidelsene, er rommet fylt av behagelig musikk og lyst beskjedent opp av stearinlys. Oljene de to offentlig godkjente massørene benytter dufter behagelig.

  • Vi har et eget massasjerom hvor både gjester og ansatte får behandling. Hver måned kjøper vi ti behandlingstimer til de ansatte. Det er så populært at 70 stykker pleier skrive seg på listen. Vi har en utlodnings- og ventelisteordning, forteller Kay Johnsen, mens han synker lengre ned i saligheten «midt i budsjettprosessen».

— Mange har behov for muskulær avspenning. Når vi kommer til harde muskelknuter, tar vi i. Ondt skal ondt fordrive, sier Hanne Neset. Hun legger til at den fysiske effekten bare er én side av saken. Det psykososiale er like viktig. En behandling varer en halv time. Nok til å roe seg ned, nok til å føle seg verdsatt av arbeidsgiver i en ofte stresset hverdag.

Neset står bak firmaet Husets Massør, som har tilhold i kjelleren i Svømmehallen. Der har hun tatt imot klienter fra blant andre Agder Energi i et par år allerede. Andre kunder foretrekker at hun og de fire andre massørene kommer ut på arbeidsplassene. Color Line er en av dem. Husets Massør stiller på ferjene, også på kveldstid.

— Dyrt?

— Mye billigere enn i Oslo. Vi tar 250 kroner for en behandling. Og vi ser jo at det vi gjør, bidrar til redusert sykefravær. Det må tas med i regnestykket.

— Mange rare kropper?

— Mange forskjellige kropper.

— Noen uanstendige forslag?

— Aldri. Vi møtes alltid med respekt. Og det at folk føler seg så vel etter en behandling, gjør vår jobb meningsfull.

rune.reinertsen@fedrelandsvennen.no