KRISTIANSAND: — Det var mye folk og mange kranglefanter på byen, konkluderer Roald Øidne, stasjonssjef på Kristiansand politistasjon.

Den alvorligste hendelsen fant sted i Vestre Strandgate utenfor utestedet Havana like etter klokken 02.00. Fire unge menn av utenlandsk opprinnelse slo og sparket løs på to menn som lå på bakken.

Brutalt

— Det var veldig brutalt, og fire personer både sparket og hoppet på de som lå på bakken, fortalte vitner til politiet.

Da politiet dukket opp, forsvant angriperne, men to av dem ble pågrepet like etter. De to ofrene for volden, en 32-åring og en 31-åring, ble kjørt med ambulanse til legevakten.

De skal ha blitt kraftig banket opp, men er ikke alvorlig skadet.

— Den ene av de to som ble pågrepet, ble løslatt, fordi han ikke hadde vært sentral i angrepet. Den andre ble satt i arrest over natten og avhørt søndag. Han innrømmer volden mot de to mennene, sier Øidne.

Han legger til at 19-åringen ikke har gitt noe klar motiv for angrepet på de to mennene.

Mannen, som er siktet for legemsbeskadigelse, ble løslatt søndag etter å ha tilstått forholdet.

Bøter

Politiet registrerte i alt 80 meldinger i løpet av natten. De registrerte seks voldsepisoder, og et stort antall personer ble innbrakt av politipatruljene for drikking på offentlig sted, for å ha nektet å fjerne seg, og for ordensforstyrrelser.

— De er ilagt bøter som varierer fra rundt 4000 til 6000 kroner, opplyser Øidne.

Politiet kjørte med forsterket mannskap både fredagsnatten og lørdagsnatten på grunn av tidligere helgers uro og bråk. Og ifølge Øidne hadde alle de utkalte mannskapene mer enn nok å henge fingrene i.

— Det var relativt rolig fredagsnatten, men lørdagsnatten var i perioder kaotisk. Patruljene kjørte i ett, og politifolkene avverget flere slåsskamper som raskt kunne ha utartet, sier Øidne.