LYNGDAL: – Jeg har vært veldig skeptisk til innføring av eiendomsskatt, og har tenkt mye fram og tilbake. Jeg er ingen økonom, men uansett hvordan jeg snur og vender på det vil dette bli en merinntekt for Lyngdal kommune, sier Torbjørn Ougland (KrF) ifølge Farsunds avis.

— Jeg liker det ikke, men jeg er kommet til at alternativet til eiendomsskatt er verre, sa Ougland fra talerstolen.

Et forslag om utsettelse ble nedstemt med 15 mot 14 stemmer. K ommunestyrerepresentantene debatterte eiendomsskatt i over to timer:

– Vi har skjøvet problemene foran oss i mange år, og innføring av eiendomsskatt krever politisk mot. Dette er et løft for fellesskapet, sa Johan Ekeland (Ap).

Høyres Roger Abusland jr løftet frem følgende paradoks:

Lyngdal kommune kan komme til å bruke mellom tre og fire millioner kroner på å taksere eiendommer og innføre eiendomsskatt neste år, samtidig som man kan risikere at kommunestyret sier nei til eiendomsskatt like etter. Politikerne må nemlig ta opp eiendomsskatt som sak hvert år.

Frp varsler kamp fra og med i dag for å avskaffe eiendomsskatten:

— Eiendomsskatten er usosial. En innføring av den ikke vil føre til bedre kommuneøkonomi, sier Sigmund Abusland (Frp), og frykter at statlige overføringer vil reduseres i takt med økte inntekter som følge av eiendomsskatt.