MANDAL: — I år er det veldig bra kvalitet på det som blir stilt ut. Jeg synes det er den beste noen gang, sier Brit Mo i Mandal Malerklubb. Fredag åpnet Mandal Malerklubb dørene for den årlige utstillingen av bilder fra lokale kunstnere. Åtte kunstnere stiller ut rundt 60 bilder, og Mo mener det i år er noe for enhver smak.

Spennende utvalg

— I år har vi mange forskjellige typer bilder. Dette er veldig spennende, uttaler Mo. Hun har selv bodd i Mandal siden begynnelsen av 70-årene og startet som maler i 1987. Brit Mo har vært aktiv i byens malerklubb i en årrekke og stiller selv ut 15 motiver. Lørdag var hun utstillingsvert da Fædrelandsvennen tok turen innom utstillingen. Malerklubben holder dørene åpne fram til utstillingen avsluttes på søndag. Mo forteller at åpningen var folksom og at en rekke bilder allerede er solgt.

— Det var godt med folk på åpningen på fredag, og i dag har det vært 25 stykker innom. Vi har solgt masse bilder, sier hun før hun forklarer at alle bilder med en rød prikk betyr at bildet er solgt.

Historisk lokale

Utstillingslokalet til malerklubben er gamle Arresten i Ytre Sandgate. Et lokale Mo mener har en sterk historisk bakgrunn.

— Lokalet hvor vi stiller ut bildene ble brukt som rettslokale tidligere. Da jeg flyttet til Mandal i starten av 70-årene var det fremdeles fanger i underetasjen, forteller Mo. Mandal Malerklubb disponerer lokalet gratis av kommunen. Klubben består av 8-10 lokale malere som en gang i uken treffes i arresten for å utveksle erfaringer og få inspirasjon til nye motiver. Brit Mo mener at det gror i klubben.

— Det har absolutt vært en fin utvikling. Vi finner på forskjellig ting for å få inspirasjon, for eksempel veiledning fra andre kunstnere, sier hun. I fjor var malerklubben på besøk hos det tyske kunstnerekteparet Wenk-Wolff som holder hus på Lindesnes, og Mo forteller at slike tiltak gir inspirasjon til utvikling.

Forsinket julestemning

Malerklubbens juleutstillinger er blitt en årlig tradisjon. Selv om den har gitt kunstneriske gleder, har julestemningen i år latt vente på seg.

— I dette regneværet er det ikke så godt å få julestemning, smiler Mo