— Jeg flyttet fra Oslo til Grim da jeg giftet meg i 1976. Grunnen til at vi havnet her var rett og slett at mannen min allerede hadde kjøpt huset, sier Kari Birgitte Hagen.

58-åringen har vært diakon i Grim menighet de siste 10 årene. Før jobbet hun noen år i hjemmesykepleien og var også hjemme en periode mens barna var små.

Familien eier en hel tomannsbolig, men etter at barna flyttet ut valgte de å leie ut en leilighet.

— Det er hyggelig med folk i huset, forklarer Kari Birgitte Hagen.

Artillerivollen har vært drømmestedet å vokse opp for barna som har klatret i fjellskråningene i nærheten, lekt i heia og vært på uttallige badeturer til Bånetjønn eller Stampene i Baneheia.

— Som innflytter til Grim og Kristiansand var menigheten viktig. Nettverket og vennskapsbåndene som ble knyttet der har vært utrolig viktige, sier diakonen.

Kari Birgitte Hagen har også hatt god kontakt med forskjellige innvandrergrupper i bydelen. Blant de første som hun stiftet bekjentskap med var vietnamesere, og siden har det blitt personer med bakgrunn fra en rekke land og verdensdeler. Grim menighet har også hatt kirkeasylanter fra Kosovo.

— Alle har sine egne meninger og oppfatninger om en bydel eller boområde. Jeg opplever Grim som et rolig og stabilt område. Her er jo mange eldre hus, og kanskje derfor velger noen å flytte til nyere og mer moderne hus, sier hun.