KRISTIANSAND: — Siktede viste i retten oppriktig anger for sine handlinger, og hun vil i fremtiden ikke la seg utnytte til å utføre slike handlinger, skriver dommerfullmektig Morten Henriksen i dommen mot Vennesla-kvinnen.

Hun ble avslørt av en narkotikahund da hun kom på besøk til sønnen sin i Kristiansand fengsel 18. februar i år. Hun hadde stappet en klump med hasj i en av strømpene i skoen. Det startet med at sønnen ringte henne og ba henne ringe en navngitt person. Det gjorde kvinnen, men mannen «hadde ikke noe». Likevel kom han dagen før til kvinnen med 2,5 gram hasj. Han fortalte hvordan hun skulle få hasjen med inn i fengselet.

Da narkotikahunden avslørte henne, erkjente hun at hasjen var ment for sønnen. For dette har hun fått en dom på 21 dagers fengsel, som er gjort betinget med en prøvetid på to år. Hun må også ut med 3000 kroner i bot. Det er skjerpende at hun forsøkte å smugle narkotika til en innsatt i fengselet, men det er formildende at hun har tilstått og at hun har fungert kun som kurer.