KRISTIANSAND: — Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke ham for å ha noe med bankranet å gjøre, sier Geir Hansen, etterforskningsleder på Kristiansand politistasjon.

Mannen satt i avhør på politihuset i Kristiansand i hele går. Han ble pågrepet hjemme hos seg selv like før kl 11.30 onsdag.

Mannen, som er i begynnelsen av 40-årene, er norsk statsborger, men etnisk utlending.

— Vi har ikke flere pågripelser på gang i saken nå, sier Hansen som ikke vil bekrefte at den pågrepne mannen er identisk med bankraneren.

Han blir ifølge politiet fremstilt for varetektsfengsling i dag, torsdag. Politiet vil i retten begrunne fengslingen med at mannen kan ødelegge bevis i saken, dersom han slippes løs nå.

Politiet ransaket onsdag mannens bopel, samt flere andre adresser som kan knyttes til den siktede. Politiet vil ikke ut med om de har funnet penger eller gjenstander som kan knyttes til bankranet mandag.

— Det har vi bestemt oss for ikke å kommentere nå, sier Hansen, som heller ikke vil ut med grunnlaget for siktelsen mot kristiansanderen. Han blir trolig siktet ran eller medvirkning til ran.

Selv om det nå er siktet en person for befatning med ranet, vil ikke politiet betegne ranet som oppklart.

— Vi er ennå tidlig i etterforskningen, og det gjenstår mye arbeid. Vi har mellom 50 og 60 konkrete arbeidsoppdrag på blokka. Det er opplysninger blant annet som skal sjekkes og avhør som skal foretas, sier Hansen.

Verken ledelsen i Sparebanken Sør i Kristiansand eller politiet vil ut med hvor mye penger raneren kom seg av gårde med da han slo til mot filialen i Vestre Strandgate mandag ettermiddag. TV Sør melder at raneren skal ha fått med seg mellom 100.000 og 200.000 kroner.