KRISTIANSAND Voldtekten skal ha skjedd på et hotellrom på Radisson SAS Caledonien Hotel en drøy time over midnatt natt til lørdag. Kvinnen ringte selv politiet fra heisen på hotellet kort tid etter.— Hun sa at hun var blitt voldtatt av en mann som fortsatt befant seg på hotellet. Politiet rykket ut, og vedkommende ble pågrepet, sier operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt. HÅNDJERN.

Mannen, som er en profilert idrettsutøver, skal ha motsatt seg pågripelsen. Han ble ilagt håndjern og ført ut på hotellets bakside.- Han har erkjent seksuell omgang med kvinnen, men nekter for at det dreier seg om voldtekt, sier Bakken.32-åringen ble løslatt i går formiddag. Ifølge politiadvokat Magnus Andreassen ved Agder politidistrikt er begrunnelsen at det ikke er fare for bevisforspillelse eller gjentakelse.- Han er fremdeles siktet for voldtekt. Saken er ikke ferdig etterforsket. Hva som gjenstår vil jeg ikke si noe om foreløpig, men en anmeldelse om voldtekt er en alvorlig sak, sier Andreassen.Mannen vil ikke kommentere saken overfor Fædrelandsvennen, men fremholder gjennom sin forsvarer, advokat Sveinung Johnsen, at han er uskyldig.- Han sier at han ikke har gjort det. Utover det vil han ikke si noe, sier Johnsen. SPOR.

Den 21 år gamle kvinnen, som er bosatt i Kristiansand, ble natt til lørdag brakt til voldtektsmottaket ved Sørlandet sykehus, hvor hun ble undersøkt for tekniske spor.Hotellrommet skal umiddelbart etter pågripelsen ha blitt avlåst av politiet. Rommet ble undersøkt av kriminalteknikere, og politiet skal der ha funnet spor fra begge de to involverte. Et kondom mannen brukte skal være blant funnene. Også lakenet på sengen og mannens mobiltelefon er beslaglagt.Forsvarer Sveinung Johnsen har foreløpig ikke fått kjennskap til hvilke bevis politiet har.- Jeg har ikke fått saksdokumentene ennå. Vi får vente og se, sier han. SA NEI.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, har mannen og kvinnen kjent hverandre siden i sommer. De var sammen på et utested i Kristiansand fredag kveld, og gikk derfra til hotellet like før voldtekten skal ha funnet sted.- Han kjøpte en øl til henne på utestedet. Hun følte seg rar etter å ha drukket den, og husker ikke noe før hun var på hotellrommet, sier en person som står kvinnen nær.21-åringen husker bare bruddstykker av det som skjedde videre. Mannen skal ha skrudd av lyset og kledd av seg, og kvinnen kom til seg selv igjen da hun lå naken i senga.- Hun prøvde å få ham bort, og sa nei flere ganger, sier personen Fædrelandsvennen har snakket med. Vedkommende avviser at mannen kan ha misforstått situasjonen.- Nei, det er helt uaktuelt. Etter det Fædrelandsvennen erfarer, venter politiet på en blodprøve som kan gi svar på om kvinnen er blitt dopet ned.Mannen har foreløpig fått besøksforbud av politiet i en uke. Han har ikke lov til å nærme seg kvinnen, ringe henne eller sende sms.Tekst: Elling Svelaelling.svela@fvn.no - 38 11 32 15