...men når man tar tak i spennen viser det seg å være et sylskarpt drapsvåpen. Spennen er konstruert som skaft og det doble skinnet fungerer som slire. Leder for ordensseksjonen i Kristiansand Reidar Vang, viser fram kniven. Foto: Jon Anders Møllen

KRISTIANSAND: — Når man oppdager et slikt våpen går det frysninger langt nedover ryggen, sier leder for ordenspolitiet i Kristiansand, Reidar Vang til fvn.no.

Det svært spesielle beslaget ble gjort for omlag to måneder siden inne på politistasjonen i Kristiansand. Personen som bar det spesiallagde beltet, var innbrakt på grunn av et narkotikaforhold. Beltet er laget av skinn og framstår som et hvilket som helst magebelte. Men ved nærmere øyesyn oppdager man at beltet er sydd med dobbelt skinn. Dette fungerer som en slire for det sylskarpe knivbladet. Beltespennen fungerer som knivens skaft.

Ved flere av de grove voldsepisodene i Kristiansand sentrum den siste tiden har det blitt brukt kniv. Politiet er likevel varsom med å antyde at det har vært en økning i antall personer som bærer våpen når de drar til byen.

— Det er vanskelig å slå fast om det har vært en utvikling på dette området. Likevel har vi flere eksempler fra den siste tiden, hvor personer åpenbart har gått med kniv i sentrum, sier politiavdelingssjef Geir Hansen.