KRISTIANSAND: Statsadvokaten i Rogaland har tatt ut tiltalen mot mannen som nå er bosatt i Oslo. Det ene drapsforsøket fant sted i parets leilighet i Vågsbygd, mens det andre skjedde i bilen deres på E 39 i Lund i Rogaland.

Natt til fredag 14. juni 2002 var ekteparet på vei østover fra Stavanger i bil. Kvinnen var sjåfør, da tiltalte plutselig tok tak i rattet og tvang bilen av veien mellom en åpning i autovernet og ut i Hovsvannet i Lund.

De lokale lensmannsfolkene fant utforkjøringen mistenkelig, men paret fikk reise videre til Kristiansand. Dagen etter ble det imidlertid slått alarm. I parets leilighet i Kristiansand kastet tiltalte et elektrisk apparat koblet til strømnettet i badekaret, der kona satt neddykket.

Kvinnen slapp fra begge drapsforsøkene uten større fysiske skader.

Det var Rogaland politidistrikt som hadde etterforskningsansvaret for saken. Politijurist Karsten Monsen innrømmer overfor Fædrelandsvennen at en så alvorlig sak normalt burde ha blitt ferdig etterforsket og kommet opp for retten mye tidligere. Tiltalte har også sittet en stund i varetekt.

Verken politi eller statsadvokaten vil si så mye om motivet for drapsforsøkene, men ifølge tiltalebeslutningen skal mannen ha manipulert kona til å tro at hun eller de begge måtte gå over i en annen «dimensjon». Mannen hadde ellers tegnet livsforsikring for ektefellen i forkant av drapsforsøkene.

Statsadvokat Arild Dommersnes i Rogaland har tatt ut tiltalen som lyder på to tilfeller av forsøk på overlagt (planlagt) drap. Saken kommer opp for Dalane tingrett i Egersund 22.august, og det er satt av opp til en uke til saken. Torbjørn Witzøe