KRISTIANSAND: — Både skuffelser og gleder preget 2004. Vi har fremdeles store utfordringer i forhold til ungdom som faller utenfor og i forhold til levekår. Men her jobbes det intenst. Det tar nok lenger tid å oppnå resultater enn jeg håpet for ett år siden. Men vi har riktig fokus, synes jeg, sier ordføreren.

Han minner om at eldreomsorgen ble en hovedsak i 2004, og at bystyret har gjort vedtak om betydelige økninger av pengebruken.

— Ellers er jeg ikke enig i at vi ligger så langt tilbake. Stadion-saken er i rute, selv om ting tar litt lenger tid enn planlagt. Det samme gjelder veiutbyggingene. På grunn av høybrodebatten går ting saktere, men vi er i god fremdrift og bystyret skal behandle veiutbyggingen i februar, sier Skisland.

Ordføreren mener Kristiansand på ett år har blitt landets ledende folkehelseby.

— Utrolig mye spennende skjer. Bystyret har vedtatt at vi skal utrede daglig fysisk aktivitet i alle skoler. Og vi har kjøpt unike friområder fra Forsvaret. På sikt vil dette føre til også bedre levekår.

Ordføreren sier at fortsatt fokus på de svakeste vil prege 2005. Han er overrasket over at antall sosialklienter har fortsatt å øke, og han sier kommunen må jobbe langsiktig for å snu trenden.

— Vi er i ferd med å oppnå en del i forhold til frafall fra videregående skole. Men vi må holde sterkt fokus på ungdom også i året som kommer.

— En annen hovedsak blir verdiskaping. Vi kommer til å arbeide mye mer intenst i kommunen i forhold til næringslivet og utvikling av næringslivet. Dette står klarere for meg enn for ett år siden at etablering av arbeidsplasser og økt verdiskapning må være en hovedsak, sier Skisland.