KRISTIANSAND: Linjedirektør Reidar Fuglestad sier til Fædrelandsvennen at Color Line ønsker en arvtaker til «Christian IV» som både er større og raskere enn sin forgjenger. Planene omfatter bygging av et skip som rommer mer enn 2000 passasjerer, 700 personbiler og som kan gjøre unna turen til Hirtshals i 30 knop (tre timer) om sommeren og 20 knop om vinteren.Til sammenlikning er 17 år gamle «Christian IV» sertifisert for 1800 passasjerer og 530 biler. «Kvarten» gjør turen på fire timer og ett kvarter.«Color Vision»

Dagens Næringsliv skriver at rederiet er i full gang med å utvikle den nye ferjetypen i samarbeid med et finsk konsulentfirma. Internt har prosjektet fått arbeidstittelen «Color Vision». Administrerende direktør Trygve Sigerset ønsker å bygge skipet ved et norsk verft.— Vi arbeider med en ferjetype som vil være ideell på korte overfarter. Det er ingen hemmelighet at strekningen Kristiansand - Hirtshals er selve kjernen i vår virksomhet, sier Trygve Sigerset til Fædrelandsvennen.Utviklingen av det nye skipet handler foreløpig om undervannskrog og maskinplassering. Prosjektarbeidet skal være over neste sommer. Dersom Color Line velger å kontrahere nytt skip da, kan den nye superferja tidligst være seilingsklar to år senere.Parallelt med dette arbeidet, ser rederiet seg om etter «Silvia Ana»s etterfølger. Både Reidar Fuglestad og Trygve Sigerset tror «Silvia Ana» har gjort sitt når avtalen med det argentinske eierselskapet Boiquebus utløper etter 2002-sesongen Bygd om

— I fjor høst skjerpet danske myndigheter sine miljøforskrifter. «Silvia Ana» ble umiddelbart bygget om for millionbeløp. Vi ønsker å ligge foran fremtidige krav i stedet for å bygge om når regelendringer kommer, sier rederiets linjedirektør i Kristiansand.Men Color Lines aller nyeste skip blir ingen av de to nevnte. Det kommer til Sandefjord neste sommer for å supplere to ferjer på ruten til Strømstad.Ferske tall viser at «Christian IV» og «Silvia Ana» fraktet 564.390 passasjerer i sommermånedene. Dermed er den gamle rekorden over Skagerrak slått med tre prosent.