ARENDAL: — Det var en kombinasjon av kos og press. Jeg kan ikke forstå at det jeg gjorde kan ha ført til disse skadene på ham, sa 20-åringen som ikke erkjente straffeskyld for grov barnemishandling under særdeles skjerpende omstendigheter.

20-åringen forklarte hvordan han leste seg til i en brosjyre hvordan luften skulle presses ut av magen på et kolikkbarn. Den tidligere kroppsbyggeren, som hadde gått i perioder på anabole steroider og amfetamin, sa i Aust-Agder tingrett at han hadde presset hardt, men ikke så det kunne skade barnet. Han forklarte også hvor sliten han og barnemoren var etter den for tidlig fødte guttens heftige gråt

Han hadde ingen forklaring på hvem andre som kunne ha skadet gutten. 10. desember i fjor ble han brakt til sykehus livstruende skadet, blant annet med et lårbensbrudd.

— Hvis det er jeg som har skadet ham, så har det vært ved uhell, sa 20-åringen.

Påtalemyndigheten mener 20-åringen har presset så hardt mot guttens bryst, at 17 ribben har brukket. Han ble brakt til sykehus 10. desember hvor det ble konstatert lårbensbrudd. Gutten hadde blåmerker på kroppen, var preget av ”shaking baby” ved blødninger bak øynene og i hjernen. Han skal også ha fått vann i lungene da han ble dusjet av sin tiltalte stefar.

Les mer i papiravisen i morgen.