Det norske skipet Siem Pilot har reddet tusenvis av flyktninger i Middelhavet. Nå er de tildelt Humanistprisen for sin innsats. Det norske skipet Siem Pilot har reddet tusenvis av flyktninger i Middelhavet. Nå er de tildelt Humanistprisen for sin innsats. Foto: Kripos /NTB scanpix

Humanistpris til Siem Pilot og Peter Henry von Koss

Mannskapene om bord på Siem Pilot og redningsskøyta Peter Henry von Koss ble tirsdag hedret for sin innsats med å redde flyktninger i Middelhavet.

Mannskapene ble tildelt Humanistprisen for sin innsats med å redde flyktninger i Middelhavet.

Det skriver Human-Etisk forbund, som deler ut prisen, i en pressemelding.

Hittil i år har over 4500 mennesker mistet livet i Middelhavet.

– Mannskapene tildeles prisen for deres innsats for å hjelpe mennesker i nød. De kommer tett på skjebnen til flyktningene og ser nøden og lidelsene på nært hold. Det er en virkelighet vi trenger å høre om her i Norge, sier Tom Hedalen, styreleder i Human-Etisk Forbund i pressemeldingen.

Mannskapene om bord på Siem Pilot og Peter Henry von Koss mottok Humanistprisen, for sin innsats med å redde flyktninger i Middelhavet. Fra venstre: Jarl Ragnar Pedersen, Odvin Nilsen, Alexander Mørck, Tore Barstad, og Tom Hedalen.

Reddet 2400 flyktninger i oktober

Mannskapene om bord på Siem Pilot og Peter Henry von Koss har reddet flere tusen flyktninger.

Siem Pilot er et norsk supplyskip som vanligvis brukes i offshorevirksomhet. Skipet eies av rederiet Siem Offshore, som ligger i Kristiansand. Siden juni i fjor har skipet bistått italienske myndigheter med å håndtere strømmen av flyktninger som krysser Middelhavet.

I oktober reddet de 2400 migranter utenfor Libya, og styrkesjef Pål Erik Teigen fortalte at det var helt kaos om bord.

Skipet deltar i Frontex-operasjonen Triton og bidrar med kontroll av Schengen-områdets yttergrense og redning av migranter og flyktninger i Middelhavet.

Redningsskøyta Peter Henry von Koss, som til vanlig er stasjonert i Egersund, deltar i Frontex-operasjonen Poseidon i Hellas.

Mannskapet kommer fra hele Norge der de til daglig tjenestegjør om bord i andre redningsskøyter.