— Dette er en stor dag i Birkenes´ historie. Vi er utrolig stolt over det samarbeidet vi har mellom kommune og det lokale politiet. Jeg vil spesielt trekke fram det lokale politiets tilstedeværelse og arbeid i dette laget som er bygget opp, sier Birkenes-ordfører Arild Windsland i en pressemelding.

Prisen, som er på 250 000 kroner, deles i to mellom Birkenes kommune og Fet, Sørum og Aurskog-Høland kommuner. Prisutdelingen fant sted underen konferanse i Nydalen i Oslo fredag.

— Dette er et strålende eksempel på godt samarbeid mellom lokalt politi og kommune, sier politimester i Agder politidistrikt, Kirsten Lindeberg, i pressemeldingen.

Hensikten med prisen, som deles ut av Justis- og beredskapsdepartementet, er å inspirere til gode samarbeidsmodeller i arbeidet mot vold i nære relasjoner.

Med utgangspunkt i SLT-arbeidet (samordningsmodell for lokale, forebyggende tiltak) i Birkenes har en arbeidsgruppe bestående av forebyggende politi, barnevernleder, barnevernkurator og kommunens SLT-koordinator utarbeidet en handlingsplan mot vold i nære relasjoner.

I begrunnelsen viser departementet til at handlingsplanen har ført til en rekke tiltak og stor aktivitet både når det gjelder informasjon til innbyggerne og kompetanseheving i hjelpeapparatet.