— Basert på det vi har fått vite til nå kommer jeg nok til å si nei. Jeg er nødt til å ha mer informasjon, sier Oddbjørn Kylland (Sp) til Fædrelandsvennen.

Politikerne i Lillesand har i lang tid diskutert hvordan Dovre-området kan utvikles som senter for kommunens omsorgstilbud. I et ekstraordinært bystyre 13. november skal politikerne avgjøre om kommunen skal inngå en intensjonsavtale med Norske helsehus AS.

Flere er skeptiske.

— Det er ikke snakk om mistillit til administrasjonen, men i politiske prosesser er det ofte slik at bordet fanger. Vi må være sikre, sier Petter N. Toldnæs (V).

- Den beste partneren

Kommunalsjef Aud Sunniva Fuhr er klar på at Norske helsehus er den beste kandidaten av interessentene som er vurdert. Under et møte for gruppelederne onsdag kveld presenterte Fuhr selskapet og dets samarbeidspartnere, som er Cowi, Sintef, Link arkitektur, Hospital IT og Humanitas/Dock 4. — Dette er laget Norske Helsehus stiller med i dette prosjektet, sa Fuhr.

Helge Røed (Ap), en av tre politikere i en styringsgruppe som har blitt holdt løpende orientert, er langt mer positiv.

— Vi er ikke i tvil om at dette var den beste partneren vi kunne få, sa Røed.

20 omsorgsboliger

Avtalen med Norske Helsehus legger til grunn at det skal bygges minst 20 omsorgsboliger. Hva prosjektet vil omfatte totalt og hvor mye det vil koste er fremdeles uklart.

— Det er ikke mulig å si noe om dette nå. Det er visse perioder i en slik prosess som er vanskelig. Det må vi bare finne oss i. Det er ikke snakk om å selge 26 dekar for å få 20 omsorgsplasser, vi har et behov som vi må dekke gjennom omsorgsplanen, sa rådmann Jan-Henning Windegaard.

Hvordan prosjektet til slutt skal finansieres vil bli avgjort av bystyret på et senere tidspunkt.