VENNESLA: — For de fleste på grasrota i KrF er dette helt uforståelig. Der vil de fleste oppfatte dette som at KrF ikke støtter kristne skoler. Det er det motsatte av hva man forventer av KrF, sier Roger Christiansen.

I tillegg til å være styremedlem i KrF Vennesla, er han medlem i Filadelfia Vennesla. Filadelfia eier Vennesla Musikkgymnas som av fylkespolitikerne fikk nei til å utvide.

Også i Vennesla KrF er de imot. Ifølge ordfører Torhild Bransdal støtter både kommunestyregruppa og styret et nei til utvidelse.

Enig

Unntaket er altså styremedlem Christiansen som er enig med pastor Gunnar Jeppestøls kritikk av KrF. Han gikk ut i Fædrelandsvennen og sa han var «bestyrtet over KrF» og at han mente de sviktet kjernevelgerne.

— Torhild Bransdals og fylkespolitikernes motstand mot søknaden til musikkgymnaset er sterkt beklagelig. Men jeg mener ikke at folk skal vurdere andre partier. På tross av dette er KrF det beste alternativet for kristne velgere, sier Christiansen.

Han mener likevel at partiet nå risikerer å miste velgere.

— Det KrF burde frykte mest, var partiet De Kristne, men kjernevelgere går også til Høyre, Frp og Ap. Min utfordring som medlem i Filadelfia er at jeg må si at de må stemme KrF på tross av dette, sier Christiansen.

Utvidelse

Ordfører Torhild Bransdal sier hun er helt trygg på sitt nei til utvidelse og minner om at det dreier seg om å opprette et gymnas med 330 elever (inkludert 90 i Kristiansand).

Det mener både hun og flere andre i KrF vil være en for stor trussel mot Vennesla videregående skole.

— Jeg synes denne saken er veldig godt belyst slik en står nå. Derfor synes jeg det er veldig trist at Christiansen går ut på den måten han gjør, sier Bransdal.

Hun minner også om at det er fylkespolitikerne som har sagt nei. Men hun har diskutert saken i kommunestyregruppa og saken var også oppe i styret mandag etter forslag fra Christiansen.

— Jeg registrerer at Roger Christiansen er styremedlem og det ansvaret bør han ta. Derfor bør han fremme KrFs politikk.

Fødselshjelp

Torhild Bransdal mener også det er for snevert å kun se på denne ene saken hvis velgerne vil gjøre seg opp en mening om partiets holdning til friskoler. Hun ber Jeppestøl og Christensen se hva partiet har gjort både lokalt og nasjonalt.

— De må inn og se på hvem som har fremmet friskoler både på Stortinget og lokalt. De må ikke glemme at KrF var fødselshjelp for Vennesla Musikkgymnas da det ble etablert.

Roger Christiansen står fast på sitt syn og er heller ikke sikker på at en utvidelse ved musikkgymnaset vil ha slike konsekvenser som de andre i KrF frykter.

— Jeg forstår argumentene, men jeg tror heller dette vil berike bygda og at det vil være positivt for kommunen. Mange av elevene vil komme fra andre steder i landet og fra Kristiansand, så jeg tror ikke dette vil få så store konsekvenser.