— Frem til midt på dagen og litt utover ettermiddagen ventes det mye nedbør, spesielt langs kysten. De neste 12 timene kan det totalt komme 20 millimeter med regn. Det har allerede kommet en del i Lyngdal og i Kristiansand, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Grannan ved Meteorologisk institutt.

Årsaken til regnværet er rester av den tropiske stormen «Bertha», som oppsto sør i Atlanterhavet og har bevegd seg over USAs østkyst.

Rester av rester

— Nå har denne stormen ligget ute i Nordsjøen i et par dager, og den beveger seg nå innover mot Skagerrak. Den har blitt veldig svekket, så dette er restene av restene av «Bertha», sier Grannan.

Regnet vil bevege seg østover i løpet av dagen.

— Hvis det er steder som vann fort kan samle seg, slik som avløp og sluker, kan det være lurt å få renset dem slik at vannet ikke samler seg opp, sier Grannan.

Lite vind

Uværet vil ikke føre til mye vind, og temperaturen vil ikke synke betraktelig.

— Det vil være svak vind, som stiger til skiftende bris når senteret av uværet passerer. På tross av regnbygene vil temperaturen ligge rundt 18 grader i løpet av ettermiddagen, sier vakthavende meteorolog Ina Wollertsen ved StormGeo.

— Det blir ikke guffent, men ikke en flott sommerdag heller, sier hun.