Mange av Dortmunds tilhengere inntok gjesteseksjonen på stadion i Stuttgart først 20 minutter ut i kampen. Da ledet laget deres allerede 1-0 etter tidlig scoring av Marco Reus.

De kom akkurat i tide til å se Lukas Rupp utligne for hjemmelaget, men resten av kvelden tilhørte serietoeren. Pierre-Emerick Aubameyang sendte laget foran for godt med sin scoring etter en drøy halvtime. Det var hans 30. scoring denne sesongen. Reus sto for forarbeidet.

Stuttgart skapte noen store sjanser ved Filip Kostic og Christian Gentner mot slutten, men det var gjestene som skulle gå fornøyde hjem.

Rett før slutt fastsatte Henrikh Mkhitaryan resultatet da Aubameyang serverte ham på åpent mål. Det betyr at Borussia Dortmund er med når semifinalene trekkes onsdag kveld. Det er tredje år på rad at klubben er i semifinale i cupen.

— Dette er bittert. Vi spilte ikke dårlig, men vi ble strengt straffet for våre feil. Likevel var det hyggelig å se gamle Dortmund-kjente igjen, sa Kevin Grosskreutz, som i likhet med Mitchell Langerak spilte for Stuttgart mot gamleklubben. (©NTB)