Direktøren har i en årrekke har vært en betrodd leder for en større bedrift i Kristiansand. Han ble tirsdag formiddag pågrepet på Torvet i Kristiansand, siktet for å ha ført penger ut av selskapet i en sak som også omhandler grovt bedrageri.

— Det sier seg vel selv at han er knust, sier et nært familiemedlem av direktøren til Fædrelandsvennen.

Direktøren, som er i 60-årene, ble løslatt onsdag kveld etter å ha vært gjennom flere avhør.

Svindel med millionbeløp

Det kan se ut som om han kan ha en rolle som fornærmet i bedragerisaken

— Siktelsen er foreløpig opprettholdt, men det kan se ut som om han kan ha en rolle som fornærmet i bedragerisaken, sier John Repstad, leder for økonomiavsnittet i Agder-politiet.

To andre menn i 40-årene er pågrepet i samme sak. Den ene av dem ble pågrepet samtidig med direktøren tirsdag, den andre onsdag. De er siktet for grovt bedrageri.

— Siktelsen for grovt bedrageri dreier seg om et millionbeløp, sier John Repstad i Agder-politiet til Fædrelandsvennen.

Han ønsker ikke å gå inn på hvordan mennene stiller seg til siktelsen. En av dem vil bli framstilt for varetektsfengsling torsdag.

- Lurt selv

Overfor Fædrelandsvennen sier det nære familiemedlemmet at direktøren er blitt lurt.

- Det verste er at han er blitt svindlet på virkelig høyt nivå. Han er lurt på høyeste nivå, sier familiemedlemmet.

Det er ikke avklart hvordan direktøren stiller seg til siktelsen. Fædrelandsvennen har ikke lyktes med å få en kommentar fra ham selv eller hans forsvarer, Knut Hennig Larsen.

- Sjokkert

Styrelederen i direktørens selskap sa til Fædrelandsvennen onsdag at pågripelsen har slått ned som en bombe blant selskapets eiere og øvrige ledere.

— Det er klart vi blir sjokkert når lederen for bedriften er anholdt. Det er ikke vi som har anmeldt ham, uttalte styrelederen.

Styret vil nå bistå politiet med å få fram fakta i saken.

— De økonomiske forholdene vi kjenner til nå er ikke noe som setter selskapet i noen form for fare, uttalte styrelederen til Fædrelandsvennen onsdag.