KRISTIANSAND: — Det skapte utfordringer for oss, Vegtrafikksentralen, og selvfølgelig for bilistene som var ute og kjørte, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen like før klokka 22. Mandagen ble alt annet enn en vanlig mandag. Glatte veier, og senere snøvær, sørget for nok av oppdrag til politipatruljene.

— Det begynte vel med trafikkulykken i Brennåsen, og så kom det veldig mye snø på ettermiddagen. Det medførte køer og at biler ikke kom opp bakker. Det gjorde også at brøytemannskapene ikke kom seg fram, oppsummerer Neset.

— Travelt?

— Det har vært en travel dag for politiet, og for entreprenørene som skal brøyte veiene også, vil jeg tro.

— Hvordan har kapasiteten vært hos dere?

— Vi har brukt de ressursene vi har, og bistått med trafikkregulering. Etter hvert så har det løst seg opp, sier Neset.

Det har vært mange saker om snøkaos denne vinteren. Snøen har kommet tilsynelatende uvarslet flere ganger. Operasjonslederen vet ikke om årets vinter nødvendigvisk skiller seg ut i forhold til tidligere år, men sier at slikt vær er krevende – også for politiet.

— Det er ikke tvil om at når det kommer så mye snø, så skaper det problemer. Vi har de ressursene vi har til rådighet, og vi vil bruke det vi har tilgjengelig, sier Neset.

Klokka 22 mandag kveld virket det imidlertid å ha roet seg på Agderveiene.

— Så vidt meg bekjent så har vi ingen snørelaterte saker som vi jobber med nå, sier operasjonslederen.