BYGLAND: Mange sørlendinger har et forhold til hotellet, som har vært et velkjent landemerke langs riksvei 9, og en kjær rasteplass for sørlendinger på vei opp til og ned fra helge— og ferieturer til Hovden. Men nå er det snart slutt.

-  Vi har prøvd å finne løsninger, men har ikke lykkes. Oddsen er dårlig nå, medgir daglig leder og hovedaksjonær Cathrine Kihlstrand (30).

Hun bekrefter at hun torsdag informerte advokat Helge Wigemyr om at hotellet var stengt, og at den økonomiske situasjonen er prekær. Driftsselskapet har ikke begjært oppbud ennå, men ifølge Kihlstrand kan dette skje allerede over helgen.

Med tungt hjerte

-  Det er med veldig tungt hjerte jeg gir meg, for jeg har lagt hele sjelen i et forsøk på å få dette til. Men det siste året har vært beintøft, og nå ser det mørkt ut med tanke på videre drift, sier hun.

Kihlstrand, som kommer fra Horten, tok over driften i februar 2011, etter at de forrige eierne måtte gi opp. Hun forteller om et overraskende positivt første driftsår, men at problemene har tårnet seg opp etter hvert.

-  Vi hadde noen strategier som ikke slo helt til, og det har beklageligvis fått store konsekvenser, sier Kihlstrand, som dog ikke vil være mer konkret.

Trenger oppussing

Hun sier at hotellet har vært et altoppslukende prosjekt siden hun flyttet til Byglandsfjord, og at derfor er ekstra tungt å måtte gi opp drømmen. Hun vet ikke om det i det hele tatt er liv laga for hotelldrift. å Byglandsfjord i fremtiden.

-  De som eventuelt tar over må ha mye kapital, for plassen må rustes kraftig opp. Byggene er i dårlig forfatning. I 2013 forventes det en minimumsstandard som nok er noe høyere enn det som kan tilbys her, sier Kihlstrand.

Hun ser ikke bort ifra at forfallet kan ha bidratt til at det har gått dårlig med hotelldriften.

-  Det er for eksempel vanskelig å holde byggene varme, og nå har jeg for eksempel fått en vannlekkasje å håndtere også, sier Kihlstrand.

Hun reiser hjem til Horten i helgen, og regner med at hun begjærer driftsselskapet konkurs i løpet av neste uke.

- Jeg vet ikke om jeg kommer til å bli boende her. Det er en veldig fin plass, sier Kihlstrand.

-  Veldig trist for bygda

Nyheten om at Revsnes Hotell igjen er konkurs, ble ikke godt mottatt i Byglandsfjord fredag.

-  Nei, dette var trist. Både for bygd og for eierne, selvfølgelig, sier Martina Gustavsen, som Fædrelandsvennen treffer på Coop Marked Byglandsfjord.

Men i likhet med flere andre vi møtte i bygda, har hun ikke vært noen flittig bruker av hotellet selv.

-  Jeg har ikke vært flink til å bruke det, nei, sier hun.

Brita Skjeggedal har derimot vært titt og ofte på Revsnes Hotell, ettersom venninnegjengen hennes har hatt faste treff her i flere år. Hun var faktisk på vei til hotellet da vi møtte henne.

-  Vi møtes hver fredag, men det blir det vel slutt på nå, sier Skjeggedal skuffet etter å ha hørt om den vanskelige situasjonen for det tradisjonsrike hotellet.

-  Dette var virkelig trist. Det har vært et godt konferansehotell. Men det er nok stadig vanskeligere å klare seg for hoteller utenfor bynære strøk, sier Skjeggedal.

-  Hvor skal dere nå treffes på fredagene?

-  Nei, vi får vel treffes hjemme hos hverandre da, sier hun.