LINDESNES: — Jeg har vært kritisk til denne rundkjøringen helt siden den kom på plass. Det er rett og slett en trafikkfelle som kan være livsfarlig når veiene er glatte, sier Geir Solberg, lastebilsjåfør og tidligere kjørelærer, fra Kristiansand.

Han passerer forbi rundkjøringen i lastebil opp til tre ganger i uka, og ser stadig kjøremerker over rundkjøringen som tyder på at flere ikke har klart svingen.

— I lastebil må du ned i 15 km/t for å klare svingen. Hvis du ikke er kjent i området og ikke får med deg skilte som varsler rundkjøringen, så er du sjanseløs. Rundkjøringen kommer helt uventet og brått på, mener Solberg.

Det var fredag kveld i forrige uke at en personbil kjørte over rundkjøringen ved Fardal og havnet i en bekk som går ned ved Tarvannet. 28 år gamle Christer Cave fra Stavanger omkom, mens en 37-åring fra Polen unnslapp med lettere skader. Ulykkesbilen kom vestfra på trefeltsveien mellom Osestad og Fardal. Strekningen er fire kilometer lang, og har en rundkjøring i begge ender, men rundkjøringen er kun midlertidig. E 39 skal etter planen fortsette rett fram over Tarvannet og ned til Vigeland.

Solberg mener det haster med å få vekk rundkjøringen.

— Jeg er redd dette bare er den første av flere ulykker vi vil få der. Det henger rett og slett ikke på greip at man har satt opp denne rundkjøringen på en strekning hvor fartsgrensa er 80 km/t. Slik som forholdene var i helga, med glatte veier og snø, så er det nesten umulig å klare svingen hvis du holder 80 - 90 km/t, sier Solberg.