— Vi mener dette er bilen som ble stjålet, uten at vi kan være hundre prosent sikre, sier etterforsker Bjørn Rødland i Agder-politiet.

23-åringen som poserer foran Audien er siktet for å ha svindlet til seg en Audi og en Mercedes i Rogaland i slutten av september.

Bildet, som nå er et av bevisene i saken, ble publisert på 23-åringens Facebook-profil 14. november.

Fem dager senere ble han pågrepet.

25. september ble denne Audien stjålet fra Møller bil i Sola på Rogaland. To måneder senere ble den funnet igjen i Marnardal. Politiet mener 23-åringen som nå er fengslet kan knyttes til tyveriet av denne bilen og en Mercedes E-klasse som forsvant fra Hellestø bilpaviljongen samme dag. Foto: Møller bil

— Dette bildet beviser ingenting. Audien på bildet kan være hvilken som helst Audi, sier 23-åringens forsvarer, advokat Jørgen Mowinckel.

Utlånt til prøvekjøring

Audien som ble stjålet fra en bilforretning i Rogaland 25. september er en A4 2014-modell til 479.000 kroner. Bilen ble nylig funnet hensatt i Marnardal. Den blir nå undersøkt for spor av politiet.

Les også:

— Vi er veldig glade for at bilen er kommet til rette, sier bilselger Kjetil Hansen hos Møller bil Forus.

For drøye to måneder siden fikk bilbutikken i Sola besøk av en ung mann fra Østlandet som ønsket å kjøpe bil. Etter å ha vist førerkort fikk han utlevert bilen til en prøvetur.

— Jeg hadde faktisk en litt dårlig magefølelse. Etter en halvtime ringte jeg til ham, men kom ikke gjennom. Da det var gått en time skjønte jeg at han ikke kom tilbake, sier Hansen.

- Hadde en god historie

Han stusset litt på at mannen gikk med en stor jakke i det varme været, men ellers fremsto han troverdig.

— Han hadde en god historie. Han hadde fått lån på 500.000 i banken, men ville helst ikke bruke så mye. Så ble han veldig forelsket i Audien til 479.000 kroner, men måtte spørre kona om lov. De ventet visst barn nummer to, sier Hansen.

Advokat Jørgen Mowinckel (t.h.) sier at 23-åringen nekter for å ha vært involvert i bilsvindelen. Mowinckel avviser at bildet 23-åringen publiserte på Facebook knytter klienten til Audien som ble stjålet. Til venstre politiadvokat Einar Hald i Agder politidistrikt, som fredag fikk rettens medhold i at 23-åringen kan fengsles i to uker. Foto: Erlend Olsbu

Det viste seg senere at førerkortet mannen hadde vist fram var falskt. Politiet mener «bilkjøperen» er identisk med 23-åringen som nå er siktet.Det avviser 23-åringen selv.

— Min klient sier at det ikke er han som har hentet ut bilene, sier forsvarer Mowinckel.

Ble stoppet i stjålet bil

23-åringen er også siktet for å ha svindlet til seg en Mercedes fra en annen bilforretning i Sola. Bilen ble lånt ut samme dag som Audien, til en person som brukte samme førerkort som ble vist fram hos Møller bil. Politiet mener 23-åringen har vært delaktig i begge bedrageriene, men ser det som sannsynlig at flere var involvert.

Les også:

Mercedesen, som ble lånt ut av Hellestø bilpaviljongen, kom til rette 19. november. Bak rattet satt 23-åringen.

— Han ble stoppet i en kontroll. Patruljen reagerte på skiltene, ettersom de var registrert på en annen bil, sier etterforsker Bjørn Rødland.

Fengslet i to uker

I bilen fant politiet en salgsplakat som skal tilhøre den stjålne Audien.

Fredag ble 23-åringen fengslet i to uker av Kristiansand tingrett. I kjennelsen fremgår det at 23-åringen har opplyst at han fikk Mercedesen av en person han ikke vil navngi.

— Min klient er subsidiært siktet for heleri. Det viser at politiet er langt fra sikre på at det er min klient som har hentet ut bilene, sier forsvarer Mowinckel.