VENNESLA: På kommunens egen hjemmeside ber teknisk leder Arne Vatne venndølene vise dovett. Han viser også til egne dovettregler.

"Filler og tekstiler i kloakken har blitt et økende problem i Vennesla. Sist uke har hele fem vaskefiller måttet fjernes fra pumper i kommunens kloakksystem. Så til alle dere som er flinke å vaske i huset: Vennligst husk å ta ut vaskefilla før du tømmer vaskevannet i do. Det er en skikkelig grisejobb å få disse fillene ut av pumpene" skriver Vatne.

— Skjerpings

Fædrelandsvennen lyktes ikke få tak i Vatne på telefon søndag kveld, men kommunens rørleggervakt Kenneth Reinhardtsen bekrefter at det er et problem. Vennesla kommune har i alt 35 kloakkpumpestasjoner.

— Det er stort sett jeg som steller med disse pumpene, og det kommer av og til ting der som ikke hører hjemme i kloakken. Det kunne nok vært en skjerpings blant folk på hva de faktisk kaster i do, sier han.

Reinhardtsen sier han finner mye rart i Venneslas undergrunn. Damebind, truser med strikk og vaskekluter, for å nevne noe.

Engangskluter må fjernes

— Pumpene våre er gode, men finner vi ting som ikke går i oppløsning, så blir det et problem. Eksempelvis engangskluter for barn. De løser seg ikke opp. Man bør også følge med når man heller ut vaskevannet i do og sørge for at kluter fjernes.

- Har du noen idé om hvem som bør vise dovett i Vennesla?

— Det er nok både unge og gamle.

- Hva er det verste du finner?

— Truser med strikk.