— Treårsavtalen ble signert i dag. Vi følger strategien om å satse lokalt. Dette føyer seg inn i rekken av lokal trener, flere lokale spillere og lokale sponsorer. Og da skulle det bare mangle at vi ikke også fikk inn det lokale bryggeriet, sier Arne Simonsen, salgs- og partneransvarlig i IK Start.

- Det som skjedde, er glemt i dag

Men like selvfølgelig var det ikke for tre år siden, da Ringnes av økonomiske hensyn ble foretrukket. Det skapte mange reaksjoner ute blant folk at CB, som eies av Hansa Borg Bryggerier i Bergen, ble vraket.

Salgs- og partneransvarlig Arne Simonsen.

— Det var en upopulær avgjørelse den gang, men det som skjedde, er heldigvis glemt i dag. Nå har vi et godt forhold til Hansa Borg i Bergen, sier Simonsen - som ikke var involvert i den forrige avtalen.- Sist fikk dere en bedre økonomisk avtale med Ringnes. Taper dere penger på nå å inngå avtale med CB?

— Jeg pleier aldri å sette avtaler opp mot hverandre. Det viktigste for Start var å få til en god og viktig avtale for klubben. Vi er veldig fornøyd med denne avtalen, svarer Simonsen.

- Jeg tror mange jubler nå

Han legger ikke skjul på at det er av stor betydning hvilket bryggeri Start har i ryggen.

— Absolutt! Vi har visst at folk har savnet CB. Jeg tror mange jubler nå som det er tilbake. Dessuten har det lokale bryggeriet mye å si for helheten i det vi holder på med.

Han forteller at CB skal stå for leveransen av alkoholholdige drikker mens Coca-Cola skal levere mineralvann.

- Du verden, det var hyggelig

Ole Tønder, leder i CB Ølets-venner, roper «jippi» når Fædrelandsvennen forteller ham nyheten.

— Du verden, det var hyggelig. En by som kan kalle seg en by, trenger et fotballag og et bryggeri, og da er det veldig bra at de kan dra lasset sammen. Nå vet jeg om mange som blir ordentlig glade, sier Tønder.

Tigerberget lesker strupene sine på fotballpuben før kamp, og ikke på Sør Arena, men sier likevel følgende:

— Det er kjempebra at Start bruker lokale firmaer. Jeg husker avgjørelsen for tre år siden var veldig upoulær, sier Stomnås.