doc6a6qr1u9g6cvxpfydcm.jpg Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: Human-Etisk Forbund har sendt brev til grunnskoler i hele Vest-Agder. De ber dem erstatte skolegudstjenester med skoleavslutninger alle kan delta på.

De mener skolegudstjenestene kan holdes utenom skoletiden og så kan de søm ønsker delta der.

Reaksjoner

Ifølge Human-Etisk Forbund får de mange reaksjoner på skolegudstjenestene.

— Hvert eneste år får vi reaksjoner fra foreldre som reagerer. De reagerer på tilbudet som blir gitt til de elevene som ikke ønsker å delta på skolegudstjeneste. I tillegg opplever de at både elevene og de selv blir møtt med reaksjoner fordi de ikke vil delta, sier Vibeke Lauritsen, organisasjonssekretær i Human-Etisk Forbund Vest-Agder.

— Men elever kan velge å avstå fra skolegudstjenestene hvis de ønsker?

— Ja, men vi vet at klasser bruker skoletidene på å øve og det er ikke alltid så lett for elevene å si at dette er noe de ikke vil være med på.

Fornøyd

Oppvekstdirektør i Kristiansand, Arild Rekve, er fornøyd med dagens ordning. Han kan bare huske en negativ tilbakemelding.

— Vi har i dag en ordning der vi mener at den norske tradisjonen er ivaretatt. Vi vet også at elever og foreldre er fornøyde, så dette er ikke noe vi vil ta initiativ for å forandre, sier Rekve.

Han er usikker på om skolene har anledning til å slutte med gudstjenestene. Bystyret har nemlig også gjort vedtak om at de ønsker å fortsette med skolegudstjenestene i Kristiansand.

— Jeg tror de fleste skolene er fornøyd med dagens ordning og det er også helt frivillig om man vil delta, sier varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF).