Det var ikke stjerneskuddene som var stjålet i innbruddet natt til tirsdag.

— De har tatt de største bombene, konstaterer butikksjef Trond Horverak ved Fargerike, som har stort fyrverkeriutsalg ved Lumber i Vågsbygd.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Bulket bilen

Dette utsalget var tyvene meget klar over. At butikksjefen hadde parkert sin egen firmabil foran containerdøra, som ekstra sikkerhet mot tyveri, brydde de seg lite om.

Politibetjent Øystein Homme betrakter den ødelagte hengelåsen sammen med butikksjef Trond Horverak fra Fargerike. Foto: Vegard Damsgaard

De dunket bare den kraftige døra inn i forskjermen til Horveraks bil, slik at det ble bulk, og klarte å lirke ut varene etter å ha slått opp den kraftige hengelåsen. — Det er jo bare håpløst, sukker butikksjefen overfor Fædrelandsvennen. Tirsdag morgen hadde han ikke oversikt over hvor mye som var forsvunnet, men det var neppe de store mengdene. Og de får lett tak i nye varer fra importøren på Mjåvann.

Politiet opplyser ved lunsjtid at varene hadde en utsalgspris på rundt 20.000 kroner.

Tømmes i natt

— Logistikken blir tungvinn hvis vi må opp til Festival med varene hver kveld. Men det blir ikke liggende noe i containeren her natt, fortsetter han.

Ifølge politiet er fyrverkeri populært tyvgods, enten til eget bruk eller videresalg. Og de har naturligvis dårlig tid hvis de skal finne godset intakt.

Innbruddet ble meldt ved 08.30-tida.

— Vil de inn, så kommer de seg inn, konstaterer innsatsleder Frank Salvesen fra Agder politidistrikt.