Både på egen hjemmeside og i Fædrelandsvennen går Starts kaptein og trener ut mot mishagsytringene de opplever på sosiale medier.

Pål Wollebæk Jørgensen

Mitt råd til Gudmundur Kristjansson, Mons Ivar Mjelde og resten av Start:Hold dere borte fra sosiale medier om dere ikke tåler det som står der. Jeg skjønner at «netthetsen» kan oppfattes ubehagelig, og at situasjonen Start befinner seg i akkurat nå tærer på. Men dette er feil fokus noen dager før Odd kommer på besøk.

Start må ha fokus på å prestere og skape resultater. Kritikken og det de opplever som kraftig skyts kommer fordi klubben gjør det dårlig, og da er det ikke særlig smart å gå ut mot en del av de som er mest engasjert i klubben.

I situasjonen klubben er i nå tror jeg dette kan oppfattes som sutring. Økonomisk vanskelig situasjon, spillersalg og dårlige resultater til tross; Start er en klubb den fotballinteresserte sørlendingen forventer er med på å prege norsk toppfotball. Nå er den generelle Start-supporter frustrert og irritert, særlig rett etter kamp.

Når man er så langt i fra å leve opp til kravene som nå får man høre det. Da blir Mjelde fremstilt som både en klovn og en dumming av noen på sosiale medier. Slik er fotballens vesen, og sosiale medier legger til rette for kjapp publisering av øyeblikks frustrasjon.

Hva med å se på ytringene på en annen måte?

For meg vitner de også om engasjement. Og er det egentlig så ødeleggende? Jeg tror det i det lange løp er verre å ha en supporterskare som alltid opptrer støttende og aldri kommer med kritikk. Mons Ivar Mjelde uttrykker seg på en måte som kan tolkes dit hen at det er kun fans som viser støtte som er «ekte» supportere. Jeg er glad det ikke er sånn. Da hadde engasjementet rundt klubben og antallet mennesker på kamp vært enda lavere.

Med dette uttalelsene og utestengingen av en del såkalte «Ultras»kan Start risikere at de skyver en gruppe engasjerte supportere fra seg, det er skummelt for en klubb som opplever publikumssvikt.

Slik markerte Ultras 1905 sin protest mot utestenging av en gruppe supportere ved kampstart mot Viking. Foto: Privat.

Start bør være glade for at det fortsatt er en relativt stor skare der ute som fortsatt er engasjert i klubben. Så får de heller prøve å ignorere meningene som føles over streken. De må i hvert fall ikke sette fokus på det, slik de gjør nå. Da er jeg redd det bare blir verre.