— Jeg ble veldig overrasket. Det er et lettvint vedtak som ble gjort i Høyre, som jeg har sett på som et solid, borgelig parti, sier Klungland.

Fytti katta, sier Arbeiderpartiets tidligere stortingsrepresentant Rolf Terje Klungland.

Kort tid etter at Høyres stortingsgruppe sa nei til statsgaranti onsdag, skrev Klungland blant annet dette på sin åpne Facebook-profil;«Hvor lite kan verdens rikeste land bli? Og hvor stort selvbilde kan et av verdens minste land ha. Nå blir det nok orden i verden og IOC, nå som lille Norge ikke skal ha arrangementer vi ikke liker.«

Han poengterer også at Norge ble tildelt sykkel-VM i Bergen i 2017. «Med all sin dop og elendighet! Det er vi stolte for å påta oss. Fytti katta. Dobbeltmoralens høyborg! Sutrenasjon! Rike, mette og bortskjemt skal vi legges i verdens idrettspolitiske glemmebok!», skriver Klungland.

— Hvis ikke Norge kan arrangere et OL, må man spørre seg om hvem som kan, sier Klungland.

Han mener det som har stått om IOC og pampenes-OL i media i det siste, har vært argumenter for å få et folkelig nei.

— At kongen skal betale drinkene, og at IOC-medlemmene skal ha luksusbiler tilgjengelig hele døgnet, blir stående som mer eller mindre en sannhet. Jeg skjønner at folk reagerer på det, sier Klungland.

— For Norge ville dette vært et kjempearrangement. Vi er et lite, rikt land, og kunne fått et eventyr på linje med det vi hadde på Lillehammer, fortsetter han.

Norge skal arrangere ungdoms-OL om to år, og er avhengig av å samarbeide med IOC fram til da poengterer Klungland.

— Hvis man skal dra dette helt ut, burde det første man skulle ha gjort vært å si nei til ungdoms-OL i 2016. Og Norge burde ikke ha deltatt i OL før de demokratiske prinsippene var på plass.

Klungland mener også kostnadene ved et OL er blitt feil fremstilt.

— Det virker som om staten skal betale 35 milliarder, og det er helt feil. De som tror at det vil bli veldig mye mer penger til breddeidretten ved dette vedtaket, tar skammelig feil, sier Klungland.