KRISTIANSAND: Innbruddet ble varslet til politiet klokka 17.15 første nyttårsdag. Tyvene tok seg inn i boligen ved å bryte opp ei dør. Foruten våpen ble det stjålet en del verktøy og gjenstander i gull. Det ble også stjålet en varebil fra adressen.

Tre pågrepet

Tre personer i 30 og 40-årsalderen ble etter kort tid pågrepet i saken.

Ifølge etterforsker Lise Pettersen ved Kristiansand politistasjon kom det inn en anmeldelse til politiet etter innbruddet. Politiet iverksatte etterforskning og fant etter hvert igjen en del av tyvegodset.

— Funnet av gods ledet oss tilbake til det grove tyveriet på Mosby. Men jeg ønsker ikke å gå inn på detaljer i saken ettersom den fortsatt er under etterforskning, sier Pettersen til Fædrelandsvennen.

Våpen på avveie

En del av tyvegodset har kommet til rette, men flere våpen er fortsatt på avveie. Våpnene var innelåst i våpenskap da de ble tatt.

Blant våpnene var det både enhånds- og tohåndsvåpen.

— Godset ble funnet på ulike plasser, opplyser Pettersen.

En person løslatt

En av de tre personene ble løslatt etter avhør onsdag. En tredjeperson satt torsdag ettermiddag i avhør hos politiet. Det er ennå ikke tatt stilling til om vedkommende skal løslates eller fremstilles for varetektsfengsling.

Innbruddsstedet er undersøkt av krimteknikere fra Agder politidistrikt.

43-åringen som er fengslet i fire uker må sone samtlige fire uker med brev og besøksforbud. De to første ukene i full isolasjon.