I sentrum prioriteres en promenade fra Langbrygga, der havnekranen står, og ut til Julebauen. Videre en promenade fra Sandra Point til Bergstø. På lengre sikt ser man også for seg en attraktiv turpromenade mellom Langbrygga på den ene siden av havna og ut til Dypvannskaia på Kokkenes.

— Prosjektene vil både styrke Lillesand sentrum og gi nye tilbud til de sentrumsnære boligområdene. Disse prosjektene har dessverre blitt skjøvet ut i tid, skriver kulturkonsulent Magne Haugen i forbindelse med at en kommunedelsplan for idrett og friluftsliv skal opp til behandling.

Haugen ser også for seg en forbedring av turstiene i sentrale områder. Det er behov for lyssetting av turstien rundt Borkedalsstemmen. Denne bør knyttes sammen med lysløypa ved Lillesand stadion. Med et sammenhengende lysløypenett vil stien rundt Borkedalsstemmen bli brukt mye mer enn i dag, heter det.

IL Høvdingen ønsker at man finner ulike lysløypetraséer i Høvåg. Det foreslås et område rundt skolen eller i nærheten av Høvåg sentrum.

Behovene på Lillesand stadion er flere. Det er ønske om fast dekke for høydehopp, lengdehopp og spyd og på sikt på hele løpebanen. I tillegg er det behov for kiosk, toaletter og overbygde sitteplasser ved fotballbanene.