Naboen ønsker å være anonym. Han forteller at han hørte bråk fra veien nedenfor huset sent mandag kveld.

— Jeg hørte at kvinnen skrek. Da jeg kom ut så jeg at mannen satt og holdt rundt kvinnen i en grøft på andre siden av veien, forteller naboen til Fædrelandsvennens reporter på stedet.

En annen nabo ringte til ambulanse, forteller naboen. Politiet ankom etter at ambulansen hadde fraktet kvinnen bort.— Mannen var rolig til politiet kom, sier naboen.

Barna på ferie

Kommunens kriseteam ble koblet inn etter hendelsen.

— Vi har et kriseteam som kan bistå i den grad det skal være nødvendig, sier Helge Sandåker, ordfører i Marnardal.

De to barna som paret har sammen var ikke til stede da kvinnen ble utsatt for volden.

Helge Sandåker, ordfører i Marnardal.

— Barna var på ferie i Oslo og var derfor ikke involvert i hendelsen. Det var noe som var viktig å få avklart, sier Sandåker.

Vil ikke kommentere våpen

Den skadde kvinnen og den siktede er separerte. Den siktede er i slutten av 30-årene og ble pågrepet uten dramatikk like etter hendelsen.

— Han er foreløpig siktet for forsøk på forsettlig drap. Politiet startet taktisk og teknisk etterforskning umiddelbart etter vi fikk melding om hendelsen, og har dannet oss et bilde av hendelsesforløpet, sier politiadvokat Einar Hald.

Han vil ikke kommentere om det er benyttet våpen for å utføre volden.

Problemer med å skaffe tolk

Politiet fikk melding om den alvorlige hendelsen klokken 23.35 mandag kveld. Kvinnen som er født i 1979, ble påført alvorlige skader i hodet og sendt med luftambulanse til Stavanger Universitetssjukehus. Mannen sitter nå i arresten i Kristiansand.

Etter planen skulle han vært avhørt tirsdag, men problemer med å skaffe tolk har ført til at avhørt er utsatt til onsdag. Politiadvokat Einar Hald kan derfor ikke si noe om hvordan mannen stiller seg til siktelsen. Både siktede og hans ekskone er av utenlandsk opprinnelse.

— Avhøret ble stoppet før det kom i gang, og vi har derfor ikke fått hans versjon av det som skjedde. Det var ingen andre vitner til hendelsen enn siktede og fornærmede, sier mannens forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen.

Flere vitner er allerede avhørt i saken.