Båt fikk motorstopp – jente (17) som sto på vannski funnet etter søk

Den 17 år gamle jenta som sto på vannski etter en båt som fikk motorstopp ved Hamresanden, kom seg selv i land og i sikkerhet.

Publisert:

Redningsskøyta og brannvesenets båt deltok i søket etter jenta som sto på vannski. Luftambulansens helikopter, to båter fra Forvaret, politiets båt samt sivile fartøy deltok i tillegg i søket etter henne. Foto: Geir Christian Johannessen

  • Jan Oddvar Eide
  • Geir Christian Johannessen
Denne artikkelen er over to år gammel

KRISTIANSAND: – Jenta funnet i god behold på land, opplyser politiets operasjonssentral 70 minutter etter at leteaksjonen begynte.

Jenta ble funnet på Hånestangen, der hun ifølge Hovedredningssentralen tok seg fram til en bolig, og fikk varslet om at hun var i god behold.

Jenta var ifølge politiet da uskadet og hadde ikke behov for legetilsyn.

Et av fartøyene fra Kystvakten som deltok i søket etter jenta mellom Varoddbroa og Hamresanden tirsdag ettermiddag. Foto: Geir Christian Johannessen

Fikk motorstopp

Jenta sto på vannski etter en båt som fikk motorstopp.

– Båten drev inn mot Hamresanden og etter en stund mistet de jenta av syne, forteller redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen. .

– Vi fikk melding klokken 15.05, og det gikk over en time før hun ble funnet. Hun hadde redningsvest og våtdrakt, men når det begynner å gå så mye tid, er vi bekymret for nedkjøling og at vedkommende kan få panikk og ikke klarer å beholde roen, forteller redningsleder Andreas Bull.

Store letestyrker

Brannvesenet sendte ut sin båt klokken 15.24. I tillegg bisto en annen båt som lå i nærheten.

– Så ble det supplert med redningsskøyte, to båter fra Forsvaret, politibåt og luftambulanse fra Arendal, opplyser Bull.

Politiet var med på søket ved Varoddbroa. Foto: Geir Christian Johannessen

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Hovedredningssentralen
  2. Varoddbrua
  3. Redningstjenesten