VENNESLA: — Jeg liker ikke denne saken. Mitt forslag er at vi forhandler med Agderbygg om en erstatningssum for tomta vi bygde ut på Moseid. Tomta i sentrum selger vi på det åpne marked med klausul om helhetlig utbygging, sa Høyres Bernt Slettedal.

KrFs Daniel Bakken sa han var enig i dette, men følte toget var gått. Derfor gikk han sammen med flertallet i plan- og økonomiutvalget. Tomta selges til Agderbygg for 2,35 millioner kroner. Bakken fikk flertall for en passus i avtalen om å kreve forkjøpsrett hvis Agderbygg skal selge videre.

Striden om tomten har pågått i årevis. For mange år siden inngikk kommunen og Agderbygg en avtale om erstatningstomt da kommunen overtok en deler av en byggerett på Moseid til barnehage. Da erstatningstomt på Graslia ikke ble noe, ble Agderbygg muntlig lovet tomta i sentrum.

Opprinnelig krevde politikerne en helhetlig utbygging av området tomta befinner seg i. Både Heiseldals eiendom, Husmorhuset og den berømte tomta skulle sees i sammenheng. Agderbygg etterkom ikke dette kravet, men krevde å få tomta som avtalt likevel.

Politikerne har følt seg bundet av sine muntlige avtaler, og bestemte seg for å selge til Agderbygg til takst. Taksten kom på én million kroner. Den var ikke politikerne fornøyd med. Ny takst beløper seg til 2,35 millioner.

— Fremdeles veldig lavt, synes jeg, sa Sps Eivind Drivenes, men gikk med på å selge.

Eiendomsutviklere i Vennesla har tidligere anslått verdien til mellom fem og sju millioner. Lindhus As ønsket å by på tomta, men ble nektet av politikerne. Selskapet har engasjert advokat som vurderer lovligheten av politikernes vedtak.

Agderbyggs leder Kåre Fritzman var ikke tilgjengelig for kommentarer onsdag ettermiddag.