<b>MOTIVERTE: </b>Silje Skalleberg Mumtaz (t.v) og resten av Spring-teamet er klare for en aktiv hverdag. Nå skal sørlendingene ut av sofaen. Foto: Martin Kv rner Westbye

På det nye treningssenteret i Vågsbygd er det lagt opp til at det ikke skal være stoler å sitte på under trening. Det skal legges vekt på funksjonell trening, der man trener hele kroppen samtidig. Denne ideen er det Silje Skalleberg Mumtaz og Miriam Mumtaz som har kommet med.

— Vi har jo vært i bransjen en stund begge to, og vi synes fokuset har vært helt feil. Folk dropper ut av treningen av ulike årsaker, og vårt mål er å skape et miljø hvor funksjonell trening står i fokus, forteller tidligere toppfotballspiller Miriam Mumtaz.

<b>FORNØYD MED ÅPNINGEN: </b>Miriam Mumtaz var veldig fornøyd med åpningen av Spring-senteret med toppmoderne utstyr. Foto: Martin Kv rner Westbye

Det er de tradisjonelle apparatene som Spring vil endre på. Der man bare sitter og trener en bestemt muskelgruppe. I stedet vil Spring effektivisere treningen ved å ta i bruk hele kroppen.

— Kulturen rundt omkring på treningssenterene har endret seg, og nå vil gjerne folk trene målrettet for ting i hverdagen, samtidig som de vil spare tid på det, legger Mumtaz til.

<b>GLEDER SEG: </b>Nikolai Ourom skaffet seg også et medlemskap under Spring-åpningen. - Jeg liker jo å trene, og de har veldig mye nytt utstyr her. Jeg liker konseptet, som gjør at man får en sterk mage og rygg, forteller han. Foto: Martin Kv rner Westbye

Fokus på produktet

Spring er ikke alene om å ville dra sørlendinger opp av sofaen og inn på treningssenteret, men i følge Mumtaz vil ikke Spring være med på å konkurrere på pris.

— Det viktigste for oss er at vi kan stille med et godt produkt. Ved hjelp av høy kompetanse, motivasjon og vekt på oppfølging, vil ikke vi være det stedet som mister medlemmer.

- Men folk vil vel gjerne betale minst mulig for et medlemskap?

— På de stedene hvor man betaler veldig lite for å trene, så er alt opp til kunden. Kunden må selv styre sin treningshverdag, men her hos oss vil det være god oppfølging og et bredt utvalg av gruppetimer, svarer Mumtaz.

- Hva er deres største utfordring med denne treningsfilosofien?

- Den største utfordringen ligger nok i å kommunisere ut til folket, for å få folk til å se hva vi vil tilby. Vi er veldig motiverte til å gjøre kundene våre fornøyde, og det vil folk merke, legger hun til.

<b>KLAR FOR TRENING: </b>Lisbeth Tellefsen var på åpningen av Spring, og fikk med seg et medlemskap på vei ut døren. - Jeg har fulgt med dette senteret på nettet, og det lover veldig godt. Et veldig bra konsept, og noe annerledes. Jeg gleder meg, forteller hun. Foto: Martin Kv rner Westbye

Store ambisjoner

Til tross for at Spring nettopp har åpnet, så legger ikke Skalleberg Mumtaz skjul på at det er mer på lager.

— Vi er jo idealister, og vi vil gjerne tilby alt vi kan tilby. Nå har vi startet et treningssenter som skal være for folk flest, med vekt på funksjonell trening. Bevegelighet, kondisjon, styrke og balanse, er de tingene vi skal fremme her hos oss.

Sånn som vi har oppfattet det, så har Spring vært etterlengtet her i Kristiansand, og nå har vi noen forventninger som skal innfris, forteller hun.

Spring har ikke planer om å gi seg med dette senteret. Allerede nå er det fastslått at det skal åpnes enda et senter i Kristiansand, men de treningsglade gründerene vil ikke røpe noe om når og hvor.